NordNews
Avem ce spune

VIDEO| S-au pornit cu protestul în cap la Chișinău: „M-ați prins nepregătit”

Câteva grupuri de locuitori ai mun. Bălți, printre care și tineri, s-au pornit organizat la Chișinău, pentru a protesta împotriva actualei guvernări. Oamenii au fost îndemnați să participe la miting de către reprezentanții partidelor „ȘOR”, „PACE” și Mișcarea Populară. 

Deși Starea de Urgență a fost prelungită cu încă 60 de zile, tinerii din Bălți s-au pornit la Chișinău, pentru a solicita micșorarea tarifelor la agentul termic, gaze și energie lectrică. Unii dintre ei au menționat că ar fi bine ca actuala guvernare să iasă la un dialog cu protestatarii.

Ar fi bine ca atuala Guvernare să aplece urechea la dolianțele poporului.”

Întrebați la îndemnul cui au ieșit să protesteze și cum văd ei rezolvarea acestei probleme, doritorii de schimbare nu au fost pregătiți să răspundă.

„-Noi mergem să protestăm împotriva actualelor tarife și guvernării. Noi mergem să protestăm pașnic.

-Cum vedeți micșorarea tarifelor?

-Mergem să protestăm împotriva la ceea ce se întâmplă.

-Dar ce se întâmplă?

-Au fost majorate tarifele la serviciile comunale.

-Dar de ce au fost majorate?

– Nu vă pot răspunde, m-ați prins nepregătit.”, menționat un protestatar.

„   –  La îndemnul cui dvs ați ieșit?

-La îndemnul celor care au aceiași părere.

-Cei care v-au chemat sunt Ilan Șor, Gheorghe Cavcaliuc și Mișcarea pentru Popor. Cei doi sunt fugari, iar unul dintre ei a furat miliardul și care ne-a sărăcit?

-Dumneavoastră de unde ați luat-o? Noi mergem, nu ne apărat să-i suținem pe ei , dar pe cei care au o idee comună,” a precizat tânărul.

 

Potrivit unor surse avizate din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți, printre protestatarii care au mers la Chișinău sunt și consumatori de droguri, care stau la evidență.

Din municipiul Bălți spre Chișinău s-au deplasat opt microbuze și autobuze. Locațiile unde s-au adunat și plecat spre capitală protestatarii au fost: monumentul Ospitalitate, Lacul Orășenesc, Satul Elizaveta, intersecția străzilor Aerodromului și Sorocii.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit în cadrul unui briefing, acum 6 zile, despre planurile Federației Ruse de destabilizare a Republicii Moldova și cum acționează instituțiile statului în vederea asigurării securității țării. Șefa statului a spus că au fost recepționate documente de la partenerii noștri ucraineni, care presupun organizarea mai multor activități subversive.

„Prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău. Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentru organizarea acestor activități subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiunile cu caracter violent”, a declarat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a dat asigurări că instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și că situația este ținută sub control. Totodată, a solicitat tuturor instituțiilor statului să dea dovadă de vigilență maximă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"