NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Salvatorii au participat la construcția noilor diguri de protecție în mai multe localități din țară

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația în localitățile din lunca râurilor Prut și Nistru. Pe parcursul zilei de ieri salvatorii împreună cu reprezentanții autorităților publice locale, dar și localnicii  mai multor localități au consolidat porțiuni de diguri în sate din raioanele Cantemir, Ungheni, dar și Nisporeni.


În localitatea Ghioltosu au fost efectuate lucrări de înălțarea a digului de protecție cu aproximativ 40 cm în locurile joase pe o distanță de 40 m. La lucrări au fost utilizate 8 unități de tehnică. Acțiuni similare au fost întreprinse și în municipiul Ungheni. Aici barajul a fost fortificat pe o distanță de peste 250 m. La Măcărești salvatorii în comun cu autoritățile locale au pompat apa de pe pășunile inundate pentru prevenirea riscului de inundare a culturilor agricole, fiind consolidat un dig  cu lungimea de peste 500 m. Lucrări de fortificare a digului au continuat și în satul Grozești, raionul Nisporeni, unde au fost utilizați 140 saci cu nisip.
Activități de consolidare a barajelor vor avea loc și pe parcursul zilei de astăzi în porțiunile joase din lunca râului Prut pentru prevenirea riscurilor.

Sursa foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Sursa foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata