NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Sandu și Dodon, despre plecarea lui Gațcan din PSRM

A fost nevoit să părăsească rândurile Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, pentru că aceștia s-au arătat incapabili să gestioneze corect criza pandemică. Așa își explică plecarea din PSRM, deputatul Ștefan Gațcan, care astăzi s-a alăturat partidului „Pro Moldova”. Astfel, PSRM și PDM pierd majoritatea parlamentară, având în prezent doar 49 de deputați.

Trei luni de zile, practic, aflându-mă în Parlament, am înțeles foarte multe lucruri, inclusiv problemele care stau în sistemul sanitar, deoarece acest sistem îl cunosc de la cinci ani. Atunci când lucrurile nu stau bine, atunci când vedem un grad înalt de indicatori epidemiologici, atunci când peste 20 de colegi de-ai mei au decedat, sunt colegi care sunt într-un risc major.Tentativele mele de a a schimba lucrurile, de ale îmbunătăți, nu au fost auzite”, a spus Gațcan.

Președintele țării, Igor Dodon care este și liderul neformat al PSRM, a refuzat să comenteze plecarea lui Gațcan.

Colegii din fracțiune au comentat, eu până ce nu comentez. O să comentez peste câteva zile. – Dar, se mai așteaptă plecări din PSRM? – Această întrebare nu este la mine”, a precizat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a declarat că, traseismul politic care se înregistrează în rândurile deputaților socialiști este un spectacol de prost gust și îndeamnă oamenii la alegeri parlamentare anticipate.

Asistăm ca și toți cetățenii la acest spectacol de prost gust. Acest Parlament nu reprezintă voința oamenilor. În acest Parlament sun oameni sunt puși pentru a face târguri politice și cel mai bine pentru țară ar fi alegeri anticipate.Trebuie să le oferim încă o dată oamenilor șansa să trimită în Parlament oameni de treabă”, a adăugat lidera PAS, Maia Sandu.

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog. Acesta a ajuns deputat în fracțiunea PSRM după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală Nr. 38  Hâncești la 15 martie.

3 Comentarii
  1. misa spune

    De ani buni, lume o duce greu in Moldova !
    Da Porcii din Porcaria lui dodon se targuesc !
    Care Porc din Porcaria dodoneasca costa mai scump ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"