NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Săptămâna viitoare va fi fierbinte la Cupcini. Cine vrea să devină primar?

Săptămâna viitoare va fi fierbinte la Cupcini. Mai mulți candidați abia așteaptă să se înscrie în cursa electorală pentru alegerile din 21 noiembrie. Potrivit regulamentului, de luni, doritorii își vor putea înainta candidaturile pentru funcția de primar al orașului Cupcini. Între timp, unii locuitori deja și-au făcut alegerea.


„Mai bine să fie bărbat. Barbatul totuși e mai de încredere. Femeia e ca să nască, să gătească. Iar pentru oraș e nevoie, totuși, de bărbat”, spune o femeie.

Boris Urzică, membrul al Partidului Acțiune și Solidaritate, așteaptă să i se dea undă verde pentru a participa la scrutin. El spune că, în ultimii ani, administrația publică locală a scăpat frâiele din mână și nu gestionează corect orașul.

„Orașul ultimii 30 de ani a fost administrat absolut defectuos, ca să nu spun catastrofal. Nu mai sunt locuri de muncă, intreprinderile, practic, cele care au funcționat, nu mai funcționează, sau dacă funcționează, la o capacitate minimă. Tinerii pleacă. Apeductul este, el este deteriorat, el n-a fost modernizat niciodată. Apă, respectiv, acolo nu curge apă, dar curg gunoaie, apă murdară”, spune Boris Urzică.

Ghenadie Rusu este jurist la primaria Cupcini din anul 2016. Încă nu a decis dacă își va înainta candidatura, dar vrea, cu tot dinadinsul, să aducă în oraș apă de calitate.

„Vom vedea, încă mă mai gândesc. Trebuie să păstrăm, să păstrăm și să înmulțim. Iar să schimb ceva. Adică, sunt anumite probleme pe care le-aș aborda din altă perspectivă. Apa. Este primul lucru pe care trebuie să-l rezolvăm. Este o apă necalitativă la un preț nebun. Noi deja lucrăm în direcția asta. Deja am început să lucrăm de anul trecut”, afirmă Ghenadie Rusu.

Și Ludmila Magu se vrea primar de Cupcini. Ea spune că are deja experiența necesară pentru că, după decesul lui Ivan Ostaficiuc, a fost numită în funcția de primar interimar.

„Lucrez de 25 de ani. Echipa noastră a fost o echipă foarte puternică. La dorința și la solicitarea cetățenilor voi candida în calitate de candidat independent. Cunosc foarte bine toate problemele fiecărui cetățean și problemele întregului oraș”, spune Ludmila Magu, primar interimar la Cupcini.

Deși nimeni încă nu a intrat oficial în cursă, unii locuitori din Cupcini și-au făcut alegerea.

„Îl văd în calitate de primar pe Boris Urzică. Da, ar putea face față acestei funcții”.

„Pe Domnul Boris Dmitrievici. El la noi a învățat bine, e din sat, el o să facă treabă. Că ceilalți nu mai fac. Numai vor să-i aleagă de primar, dar ajutor nimica nu fac”.

„Eu aș dori ca Boris Urzică să fie primar în orășelul Cupcini, asta este cea mai bună variantă care putem noi să o socotim în cazul de față”.

„Noi am avut un primar bun, dar acum nu știu pe cine să aleg, sincer vă spun, eu mă gândesc, lasă să fie Ludmila Ivanovna, ea parcă este o femeie de treabă”.

„Primar pe Ludmila Magu o punem, deoarece ea a lucrat secretară și știe lucrul acesta, lasă să fie ea pentru că a lucrat mulți ani în primărie”.

„Nu-i știu numele de familie, dar știu că îl cheamă Ghenadii”, spun oamenii.

Amintim că alegerile din Cupcini au loc după ce primarul orașului, Ivan Ostaficiuc, a decedat. Alesul local avea 77 de ani, era la al optulea mandat de primar.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata