NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Șapte medalii pentru micii luptători din Florești. „Voiam să câstig pentru ca mama să se bucure”

Luptătorii din Florești, câștigătorii unui turneu internațional desfășurat la București, au revenit acasă. Tinerii sportivi au cucerit șapte medalii, inclusiv două de aur. I-am surprins la un antrenament, convinși că doar prin muncă pot deveni campioni.   


Sportivii practică karate kyokushin. Loviturile se execută cu toată forța.

„Cu mâinile lovești în piept și în abdomen. Este interzis să lovim adversarul în cap sau în spate.”

Munca depusă la antrenamentele istovitoare a fost răsplătită. În luna octombire, luptătorii au participat la un turneu internațional organizat la București, de unde s-au întors cu mai multe medalii și cupe. Cei mai mici concurenți au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a urca pe podiumul de premiere.

„Aveam mari emoții când am ajuns la campionat. Mi-a fost frică, dar am reușit să câștig”, a spus Nichita Buznea, luptător de karate.

„Am avut emoții. Voiam să câstig ca mama să se bucure”, a mărturisit Bogdan Mazur.

Doi dintre luptători au reușit să obțină medalia de aur, iar alți doi au cucerit argintul.

„Am avut puține emoții de bucurie și frică că o sa pierd sau o să câștig. Eram stresat. Mă temeam să nu pierd”, a spus Vladimir Chiriac.

„Inițial m-am supărat, dar apoi mi-a trecut supărarea și am rămas mulțumit de rezultat”, a povestit Alexandru Moraru.

„Puteam să câștig, dar am pierdut ultima luptă și am luat locul doi”, a menționat Patricia Lungu.

Iar Dumitru a primit titlul de vicecampion. El dorește să-și ia revanșa, iar pentru asta știe ca trebuie să depună efort.

„Să mă antrenez cât mai mult și să iau doar locul întâi”, a adăugat Dumitru Prodan.

„Am avut mari emoții. Mă gândeam că o să-și pună toate puterile ca să mă poată bate, dar nu i-a reușit, a fost totul bine”, a spus Nichita Cristian.

În schimb, antrenorul este mulțumit de rezultatele înregistrate de discipolii săi. Din cei 11 luptători din Florești care au participat la turneu, 7 sunt învingători.

„Din păcate, în acest an au fost doar șapte țări. Nu s-a prezentat la campionat Rusia, vă dați seama din ce motiv, nu a fost Polonia, Ungaria și Franța. În schimb a fost Bulgaria, o țară puternică în kyokushin, a fost Spania, Turcia, România, R. Moldova, Belgia, Ucraina. A fost un turneu foarte puternic”, a declarat Igor Statnic, antrenor și președinte al AO Bodokan Florești.

La turneul din România au participat peste 600 de luptători.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"