NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Șase pensionari din Bălți ridică o pensie lunară de aproape jumătate de milion de lei

Singuri, neputincioși, cu pensii mici, majoritatea bătrânilor din Republica Moldova o duc greu.  În timp ce suntem afectați de drama lentă a îmbătrânirii și a migrației masive a tineretului, la Bălți sunt și din cei care beneficiază de pensii de peste 60 de mii de lei.

În timp ce pensia media pentru limita de vârstă în Bălți este de 3200 de lei, pensia judecătorilor și procurilor din capatila de nord a republicii, în medie, variază de la 16 până la 22 de mii de lei.

„Pensia media pentru limita de vârstă în Bălți este de 3 200 de lei. Persoanele care primesc pensie de dizabilitate sunt 4700 de persoane. Pensia medie este de 2 200 de lei. Pensia de urmași avem 600 de beneficiari. Pensia medie este de 2 300 de lei. Funcționari publici – 1 115 beneficiari, pensia medie este de 6 000 de lei. Beneficiarii de la instituțiile de forță, aici mă refer la beneficiarii din partea Ministerului Afacerilor de Interne, Ministerul Apărării, penitenciar, etc. sunt 1164 de persoane cu o pensie medie de 5 100 de lei. Avem 12 procurori care beneficiază de o pensie medie de 16 400 de lei. Avem 20 de judecători care sunt beneficiari de o pensie medie de 22 000 mii de lei. Avem și 75 de participanți la lichidarea avariei de la Cernobîl care primesc o pensie medie de 4500 de lei. Avem trei deputați cu o pensie medie de 11 570 de lei”, a declarat Damian Rusu, șeful Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Bălți.

Totodată, în municipiul Bălți, șase persoane beneficiază de o pensie medie ce variază între 60 și 80 de mii de lei.

Reporter: Care este cea mai mare pensie din mun. Bălți?

Damian Rusu: Noi știm, dar asta e o informație confidențială.

Reporter: Bine, dar nu le dăm numele.

Damian Rusu:  Avem 70 mii, 80 mii de lei.

Reporter: Avem pe cineva în municipiul Bălți care ridică o pensie de 80 de mii de lei?

Damian Rusu: Da. Sunt vreo câteva persoane, 5-6 la număr care benificiază de o pensie între 60 000 de mii și 80 de mii de lei”

Potrivit lui Damian Rusu, șeful Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Bălți, pentru toți beneficiarii de asigurări sociale din Bălți statul alocă lunar peste 78 de milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"