NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Sătul de muncă peste hotare, un bărbat din satul Chișcăreni, raionul Sângerei și-a deschis o linie de procesare a cărnii de pasăre

După ani grei de muncă peste hotare, a revenit în Republica Moldova, unde și-a deschis propria afacere. Are planuri mărețe, printre care, să creeze mai multe locuri de muncă pentru locuitorii din satul Chișcăreni, raionul Sângerei. Este istoria lui Sergiu Tabarcea, care recent și-a deschis o linie de procesare a cărnii de pasăre cu susținerea Uniunii Europene.


Bărbatul a investit în afacerea sa aproape 300 de mii de lei, iar pentru că a aplicat la Programul Pare 1+1, va obține, în curând, un grant în valoare de 250 de mii de lei.

Bani oferiți de către ODIM, vor fi folosiți pentru procurare autilajului nou și a unei autospeciale pentru livrarea cărnii în rețeaua de comerț. Totodată, este vorba despre o mașină de procesa carnea, care va facilita lucrul manual și câteva frigidere, a spus Sergiu Tabarcea.

Ideea de a-și deschide propria afacere a apărut acum câțiva ani. Antreprenorul spune că vrea să susțină producătorii locali.

Este o secție de procesare a cărnii de pasăre, carnea este autohtonă și este prelucrată aici, pe loc, după care este realizată în rețeaua de comerț de pe loc, dar și din Bălți, a adăugat antreprenorul.

Pentru început, la întreprinderea bărbatului muncesc două persoane. Sergiu Tabarcea vrea să creezee 15 noi locuri de muncă pentru săteni, iar capacitatea de producție anuală să ajungă la 70 de tone.

Este un proces minuțios, care necesită multă atenție, să nu fie încălcări, toate caserolele să corepundă, aproximativ, după gramaj.
Suntem mulțumiți de faptul că s-a deschis această afacere și cred că lumea din sat o să fie și mai mulțumită pentru că o să aibă locuri de muncă în sat, să nu plece peste hotare, să nu lase copiii lor singuri, să nu lase părinții, au spus angajații.

Programul PARE 1+1 a fost lansat în anul 2010 și este realizat de Organizația pentru Dezvoltare a sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) cu susținerea financiară a Uniunii Europene.
 
 

4 Comentarii
  1. Anatolie Cojocaru spune

    Succes tinere…!!!)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata