NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Scandal la Bălți. Renato Usatîi i-a numit pe unii activiștii civici din oraș, „activiști ai toaletelor”

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, i-a etichetat pe activiștii civici din Bălți, numindu-i „activiștii toaletelor”. Asta după ce unii reprezentanți ai societății civile și-au manifestat nemulțumirea față de decizia autorităților din Bălți, de a aloca 180 de mii de lei pentru reparația unor toalete din incinta primăriei.


Într-un live pe facebook, Renato Usatîi, s-a arătat deranjat de acțiunile Dianei Grosu, activist civic din Bălți care monitorizează, cum au loc achizițiile publice în primăria locală. Recent, Grosu a postat pe pagina sa de facebook, imagini cu blocul sanitar al Bibliotecii Municipale, pentru reparația căruia, autoritățile nu au găsit resurse financiare. În schimb, există documente care dovedesc că autoritățile au procurat mobilier pentru un singur birou din primărie, în valoare totală de aproape 70 de mii de lei.

 Iată biroul viceprimarului Șmulschi, care, cum afirmă „activiștii wc-urilor”, altfel, nu îi pot numi. Ascultați, aceste scaune sunt de-o vârstă cu mine. Unde vedeți mobilă de 70 de mii de lei? Mai întâi să se informeze, dar să nu facă solicitări lipsite de sens, mai mult de jumătate. Ea nu înțelege ce scrie, scrie doar pentru că a obținut un grant pentru a face ceea ce face, a declarat Renato Usatîi.

Despre declarațiile primarului a scris și BTV, un post de televiziune local, la emisiunele căruia reprezentanții primăriei apar doar în lumină bună. Materialul jurnalistic este însoțit de titlul „Usatîi sparge miturile despre reparația scumpă din primărie: activiștii toaletelor preferă să inventeze probleme în schimbul celor reale”.
La scurt timp, Diana Grosu a venit cu o reacție pe pagina sa de facebook. Activista, a solictat televiziunii BTV, dreptul la replică. Aceasta a menționat că știrea denigratoare în adresa sa, conține un șir de minciuni.
Amintim că la ședința Consiliului Municipal Bălți din 16 ianuarie, din bugetul municipiului au fost alocați 182 de mii de lei pentru reparația a trei toalete de la etajul patru al primăriei.
În semn de protest, în data de 21 ianuarie, în fața Primăriei de Bălți s-au adunat mai mulți tineri și activiști civici din oraș care au cerut socoteală administrației publice locale de ce a cheltuit atât de mult pentru reparația a treblocuri sanitare.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata