NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Schemă deconspirată la Bălți. Un inginer-șef  de la o întreprindere municipală, filmat cum fură motorină

Inginerul-șef de la Întreprinderea Municipală „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, Anatolii Pasiciniac, a fost filmat cum fură motorină, cu regularitate, de la întreprindere. Mai multe probe video, în acest sens, au fost prezentate azi de primarul de Bălți, Renato Usatîi.


Din imaginile oferite de Usatîi se vede, cum inginerul- șef, Anatolii Pasicineac își alimentează autoturismele. Mai mult, edilul a descris și schemele prin care erau alimentate și alte unități de transport, care aparțin rudelor și firmei lui Pasicineac.

Acest autoturism aparține unei întreprinderi, unde Pasicineac este acționar, e compania sa de transport. Uneori, nu le este suficient să alimenteze autoturismul și iau motorină în vase. În acest timp, iau furtunul, la stația PECO a stopat autospeciala de model Volvo. Priviți, cum este transmis furtunul, iar contorul, indică că este alimentată autospeciala întreprinderii, a demonstrat primarul de Bălți.

Schema ar funcționa cel puțin din vara anului trecut.

Priviți, șoferul autospecialei i-a furtunul, contorul lucrează, dar, de facto, este alimentat acest automobil. Tânărul în cămașă roșie, adică șoferul, este ginerele domnului Pasicineac, despre care mi s-a spus că este un om bogat, a adăugat Renato Usatîi.

Primarul a cerut lui Anatolii Pasiciniac să-și dea demisia.

El s-a apropiat de mine și m-a întrebat ce să facă. Eu i-am răspuns că gândeam că deja a scris cererea de demisie, m-a întrebat inginerul-șef, Pasicineac.

Despre neregulile de la întreprindere, edilul de Bălți a fost informat de un angajat al DRCD. Azi, primarul a efectuat o vizită inopinată la compania municipală, unde a discutat cu șoferii.

Ai făcut asta la comadă? Ai făcut asta sub propria răspundere?
Asta mi-a ordonat administrația, ce să fac, să mă opun?
Domnul Anatolii, când m-a chemat la el, după control, a zis că eu nu corespund funcției pe care o dețin și că mă va concedia. Sunt curios, de ce nu corespun acestei funcții, să fac lucrurile pe care le face el?

Anatolii Pasicineac se justifică.

Este înregistrarea video, eu nu neg că mi-am alimentat automobilul, eu nu neg că microbuzul a umplut și canistrele, pentru că am avut o urgență de a trasnporta ceva, precum gardul. Eu voi căuta toate facturile, a spus Pasicineac.

Potrivit șefului interimar al DRCD, Iurii Hmarnîi, inginerul-șef și-a luat concediu de odihnă din cont propriu. Acesta a recunoscut că a alimentat automobilele fiicei și ginerelui din contul întreprinderii municipale. Cazul va fi investigat în cadrul unei anchete interne.

S-a făcut o comisie specială care se va ocupa cu această întrebare. Sper că în zilele următoare vom avea un răspuns. În comisie este  juristul, economistul și contabila, care se vor ocupa cu această întrebare, a declarat Iurii Hmarnîi.

Comisia urmează să stabilească valoarea pagubelor aduse întreprinderii municipale.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata