NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Se duce satul de râpă”. Locuitorii din Glinjeni, raionul Fălești își aleg astăzi primarul

Zi importantă pentru locuitorii din satul Glinjeni, raionul Fălești. După decesul primarului în toamna anului trecut, în localitate sunt organizate alegeri locale noi. Unii optimiști, alții deznădăjduiți, locuitorii spun că vor un sat mai amenajat, drumuri reparate și condiții bune pentru copii și tineri.


„Să nu fie „bardac” în sat. Ce vor face în rest, nu știm. Sunt multe probleme, dar nu vor face nimic. Ei fac totul doar pentru binele lor.”

„Sperăm să fie bine că se duce satul de râpă. Sunt foarte multe probleme.”

„Să fie un sat mai bun, mai frumos, mai amenajat, să facă schimbări în sat.”

„Cea mai importantă problemă este că tinerii pleacă și rămân doar bătrânii. Noi ne trecem, dar pentru tineri nu se face nimic”, au spus oamenii.

Mandatul noului primar al satului Glinjeni va fi de scurtă durată. Următoarele alegeri locale vor avea loc deja anul viitor.

„Pentru viitorul copiilor noștri, pentru binele satului, să fie curat, un teren pentru copii.”

„Pentru un primar demn, un primar care să facă lucruri bune pentru sat, să ne construiască un teren de joacă pentru copii.”

„Mă gândesc că va câștiga un primar care va rezolva toate problemele pentru satul nostru.”

La urne sunt așteptați 2683 de persoane cu drept de vot. Oamenii vor trebui să aleagă între candidații independenți, Dumitru Dombrovschi și Silvia Șoronga, candidatul din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Constantin Căruntu, dar și Viorel Zarija de la Partidul Nostru.

„Au votat 638 de alegători până la ora 12.00. Încălcări nu au fost înregistrate. Sperăm că nu vom avea încălcări până la finele programului”, a declarat Stela Ciubotaru, vicepreședintele comisiei electorale din Glinjeni.

Candidații speră că primarul va fi ales din primul tur pentru a nu cheltui mai mulți bani din bugetul de stat și pentru ca noul ales să purceadă la muncă cât mai curând.

„Am votat pentru lucruri frumoase, pentru continuarea proiectelor care au fost în derulare de fostul primar, Dumnezeul să-l ierte! Am votat pentru o atitudine frumoasă față de bătrânii noștri, pentru prezentul și viitorul copiilor”, a spus Silvia Șoronga, candidat independent.

„Eu cred că oamenii vor face o alegere corectă. Sunt convins că vor face asta. Noi nu ne jucăm cu turul I, II. Vom vedea ce va fi”, a spus Viorel Zarija, candidat PN.

Astăzi, în alte două localități din nordul Republicii Moldova au loc alegeri locale noi. Este vorba despre satul Zastânca din raionul Soroca și Moara de Piatră din raionul Drochia. În total, astăzi, opt localități din țară își aleg primarii.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"