NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Se încing spiritele între Usatîi și Cavcaliuc. Membrii PACE îi arată primarului de Bălți mizeria din oraș

Nelu Straciuc, liderul Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Acasă Construim Europa (PACE) susține că primarul de Bălți, Renato Usatîi se laudă cu realizari mari, în timp ce orașul se scufundă în noroi. Într-o intervenție video pe Facebook, Straciuc susține că orașul a fost lăsat de izbeliște, iar oamenii merită o viață mai bună.

Când obții o medalie, te bucuri de ambele părți ale ei, pentru că este rodul muncii depuse. Domnule primar, dumneavoastră mereu ați scos în evidență doar lucrurile bune, doar partea strălucită a medaliei. Vă promit că, începând cu ziua de astăzi, în fiecare zi, vă voi arăta și cealaltă parte a medaliei, care merită, în egală măsură, atenție. Ne aflăm pe strada Bulgară 30. Ați tot spus că au fost reparate drumurile, că ați făcut multe, dar uitați-vă (ce se întâmplă aici – notă red.) A vorbi este ușor, a face este puțin mai greu. Vreau să vă arăt că și aici locuiesc  oameni și că sunt blocuri locative. De ce persoanele care locuiesc aici trebuie să se simtă inferior persoanelor care locuiesc în zona de centru a orașului, pentru că mun. Bălți nu este doar strada Decebal și strada Ștefan cel Mare?”, a declarat Nelu Straciuc.

Liderul OT Bălți a Partidului Acasă Construim Europa (PACE) îl acuză pe Usatîi și de luare de mită de la proprietarul unui supermarket din oraș.

Proprietarul magazinului a venit la noi cu o plângere, în sediul Partidului PACE, unde a spus că dumneavoastră ca primar, ați cerut o taxă de 500 mii de lei. Da, toți agenții economici sunt puși la presiuni din partea dumneavoastră. De ce?  […] Stația PECO, lângă „METRO”, nou construită, de ce nu are linie întreruptă, de la autogară să treacă mașinile? Vă zic eu de ce! Toți vorbesc și toți sunt la curent cu asta: ați cerut o taxă, ca să schimbați liniile, să puneți linie întreruptă, ca să nu poată meargă pe la „METRO”. De ce? Construcția de la Universitatea de Stat „Alecu Russo”, de ce nu-i permiteți, de ce nu-i dați autorizație de construcție? Simplu: ați cerut o taxă pentru autorizația de construcție”, a conchis Nelu Straciuc.

Am încercat să luam legătura cu Renato Usatîi pentru a comenta acuzațiile aduse, dar fără succes.

Amintim că acum două zile, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi și liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc s-au luat la ceartă, după ce Usatîi l-a acuzat pe Cavcaliuc că ar sta în spatele unui scandal și l-a numit pe Cavcaliuc cu cuvinte necenzurate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"