NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Se prezentau drept angajați ai băncii și sustrăgeau bani de pe carduri. Tinerii au furat aproape un milion de lei

Un grup infracțional, specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare, a fost destructurat de oamenii legii. Mai multe persoane au fost reținute și riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.


Potrivit poliției, suspecții cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, pe parcursul anului 2020 și până în prezent, au săvârșit peste 40 extrageri de pe conturile bancare a mai multor persoane. Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la aproape un milion de lei.

Schema infracțională a suspecților:  apelau cetățenii prin aplicația viber”, prezentându-se drept angajați ai băncii, iar sub pretextul să îi apere de o fraudă, câștigau în acest fel încrederea posesorului de card, care, îi dictau datele și codurile la telefon, astfel oferindu-le escrocilor posibilitatea să le sustragă mijloacele financiare de pe carduri. După sustragerea banilor de  pe cardurile bancare a cetățenilor, suspecții  le transferau pe conturile lor, sau prin intermediul portmoneelor crypto-valutare erau convertiți în cryptomonede ”Bitcoin” și Litecoin”, inclusiv mijloacele bănești erau extrase de la diferite bancomate”, se arată într-un comunicat al instutiției.

Totodată, doi bărbați au fost plasați în arest pentru 30 de zile, unul fiind recent eliberat din Penitenciarul nr. 4 Cricova al ANP. O tânără este cercetată în stare de libertate, iar alte două persoane se dețin în Penitenciarele ANP.

Mai mult, potrivit poliției, coordonatorii acestor infracțiuni se află în detenție în penitenciarele din R. Moldova, iar în urma efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, dar și carduri bancare.

Procurorii și polițiștii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea infracțională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata