NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Se simt sau nu în siguranță locuitorii din Florești

Vă simțiți în siguranță în localitatea dumneavoastră? Cât de mulțumiți sunteți de activitatea poliției? Vă cunoașteți polițistul de sector? Sunt câteva dintre întrebările unui chestionar, realizat în cadrul campaniei de informare „Împreună pentru o societate mai sigură”. Astăzi, locuitorii din Florești și Văvăreuca au avut posibilitatea de a cunoaște mai bine ce înseamnă Poliție Comunitară.

Aveți încredere în activitatea poliței? Da.

Cum credeți, cine este responsabil de asigurarea sănătății dumneavoastră? Poliția? Primăria? Sau poliția împreună cu primăria? – Poliția cu Primăria. Cât de mulțumit sunteți de activitatea poliției din localitatea dumneavoastră? Mulțumită.

Vrem să vedem părerea cetățenilor despre activitatea poliției. De asemnea, repartizăm și niște materiale informative, să vedeți despre activitatea Inspectoratului de Poliție Florești. Sunteți mulțumită sau așteptările sunt mai mari? Ce ați dori să schimbați?  Sincer să vă spun, nu am avut pretenții niciodată la poliție.

Campania de informare „Împreună pentru o societate mai sigură” este realizată  în cadrul proiectului „Monitorizarea civică a reformei poliției în Republica Moldova”, cu suportul financiar al Uniunii Europene, co-finanțat de Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Suedia.

Această campanie are drept scop apropierea relațiilor dintre cetățeni și poliție. Noi mizăm pe o conlucrare eficentă și un dialog între poliție și cetățeni, ne dorim ca această colaborare să ne aducă rezultate bune, Cristina Pavlov, Ofițer Superior al Serviciului interacțiune comunitară.

În cadrul acestei campanii noi vom efectua și un sondaj, vom completa mai multe chestionare unde oamenii se vor expune în ceea ce privește opinia lor față de poliție, Marin Boboc, Coordonator regional, Asociația Promo-LEX.

Oamenii spun că se simt în siguranță în localitățile lor.

Nu aș spune că avem probleme din partea poliției, comunicăm împreună, lucrăm, e bine.

Eu în localitatea noastră mă simt destul de sigură. Știuc că în spatele nostru este cineva care ne protejează.

Întrebările sunt foarte bune, normale pentru fiecare cetățean.  Se lucrează normal, bine.

Este foarte important și ar fi foarte bine și copiii să fie informați unde se pot adresa și cum pot să rezolve o problemă.

În cadrul campaniei, locuitorii a 40 de sate și orașe, vor fi informați despre conceptul Poliție Comunitară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata