NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Secțiile de vot din Bălți au fost amenajate. Cum vor vota persoanele infectate cu COVID-19

Cele 60 de secții de vot pentru alegerile locale noi din Bălți au fost amenajate, iar buletinele de vot, numărate. La urne sunt așteptați peste 100 de mii de alegători, care vor vota pe unul din cei 11 candidați la funcția de primar al municipiului Bălți. În contextul pandemiei, secțiile au fost dotate cu dezinfectant, măști și viziere.

Astăzi, conform planului de activitate, începând cu orele 9:00 au fost eliberate buletinele de vot, toate secțiile de votare sunt asigurate cu materiale necesare, tehnica de calcul necesar, se face testarea la program în baza de date al alegătorului, au fost repartizate materialele ce ține de protecția Covid-19, a declarat Irina Serdiuc, Președintele Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți.

Bolnavii de Covid-19 pot telefona până la ora 15:00 la secțiile de vot pentru a solicita urna mobilă.

În cazul când persoana, în prima jumătate a zile, s-a simțit bine, dar, de exemplu, la orele 16:00 i se ridică febra, vine la secția de votare, se face coridorul roșu, persoana votează, după care se dezinfectează totul și scrutinul electoral continuă, a mai adăugat Președintele Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți.

Secțiile de vot au fost deschise în toate sectoarele din oraș, pentru ca fiecarea bălțean să poată să-și exercite dreptul la vot. La secția numărul 11, la urne sunt așteptați aproape 1700 de alegători.

Biroul electoral al secției de votare este pregătit deja pentru a primi alegătorii. Suntem asigurați cu toate cele necesare pentru pandemie. În lista de bază sunt 1676 de alegători. Vom merge și la domiciliu unde avem patru alegători, a spus Marina Poștari, Președintele Secției de Votare nr. 2/11.

Și secția de votare numărul 9 a fost deja amenajată. Aici sunt așteptați aproape 800 de alegători.

Suntem pe ultima sută de metri, aproape totul este aranjat, suntem în așteptarea alegătorilor, adică așteptăm ziua de mâine, a spus și Nadejda Rusu, Președintele Secției de votare 2/9.

Bălțenii spun că au chibzuit bine cui să dea votul. Mâine, aceștia vor alege un primar care să aducă schimbarea în oraș.

Da, suntem gata să mergem mâine la vot cu toată familia.  Sperăm că alegerile de mâine vor schimba mute în orașul nostru.

Noi cu soțul suntem gata să mergem să votăm, am ajuns la o părere comună.  Vrem să credem în mai bine, poate va da Domnul și se va schimba totul. 

Așteptăm să avem un trai mai bun, să fie niște condiții pentru orășeni mai bune. Orașul nostru merită să fie un oraș dezvoltat deoarece este considerat capitala nordului, să fie un oraș frumos, îngrijit.

Am avut destul de ales și fiecare cu candidatul său.  Ceva mai bun pentru copiii noștri și pentru noi, locuri de muncă, au spus bălțenii.

În municipiul Bălți la urnele de vot sunt așteptați aproape 102 mii de alegători.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"