NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ședința de judecată în cazul procurorului militar corupt din Bălți, din nou amânată

Ședința de judecată în cazul fostului procuror militar din Bălți, Vadim Cebotari, învinuit de trafic de influență, a fost din nou amânată. Aceasta urma să aibă loc astăzi, 29 iulie la Curtea de Apel Bălți. Potrivit instanței, avocatul inculpatului s-a îmbolnăvit. Următoarea ședință de judecată va avea loc în luna octombrie.

În circumstanțele date, Consiliul consideră că este imposibilă continuarea judecării cauzei, ținând cont de cererea avocatului Odobescu Ghenadie. Se amână examinarea cauzei mai ales că este invocat motiv de sănătate. Instanța amână examinarea cauzei cu citare legală a avocatului și inculpatului. Următoarea ședință se fixează pe un termen mai îndelungat, ținând cont de faptul că Colegiul pleacă în concediu în luna august, iar agenda pentru luna septembrie este deja ocupată. Astfel, următoarea ședință se fixează pentru șapte octombrie orele 15:00.

Reprezentanţii societăţii civile consideră că dosarul este tergiversat și cer o justiție echitabilă în acest caz.

Ne pare foarte rău că timpul nostru, timpul presei, dar și a societății civile nu este luat în considerație. Este la infinit tergiversat (dosarul) și până la urmă nu vedem o justiție echitabilă, corectă și rapidă. Sperăm că data viitoare să avem deja o decizie pe cazul dat.

Amintim că, acum șașe luni, ex-procurorul militar, Vadim Cebotari, a fost condamnat de Judecătoria Bălți la 3 ani de închisoare cu suspendare. În timp ce deținea funcția de șef-interimar al Procuraturii militare din Bălți, acesta a estorcat în vara lui 2016, o mie de dolari de la comandantul Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din Bălți, colonelul Veaceslav Rusu. Procuratura militară intentase pe numele lui Rusu un dosar penal pentru neglijență, iar Cebotari a cerut banii pentru a mușamaliza cazul.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"