NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Șenilatele din cadrul IGSU au intervenit în zeci de cazuri pentru prevenirea riscurilor

Autovehiculele șenilate din cadrul IGSU au intervenit în zeci de situații pentru a ajuta oamenii aflați în dificultate. Noile mașini de teren au fost solicitate pentru intervenție în zilele în care precipitațiile sub formă de zăpadă, polei și lapoviță au căzut abundent în localitățile Republicii Moldova în această iarnă.
Salvatorii și pompierii au intervenit cu mașinile de tracțiune la recuperarea sinistraților în locuri greu accesibile, dar și pentru a oferi alimente oamenilor în etate și persoanelor bolnave, care nu riscau să iasă din casă. Potrivit IGSU mașinile șenilate sunt destinate pentru a interveni în locuri greu accesibile cu relief dificil cum ar fi teren mlăștinos, drumuri înzăpezite, dar și prin apă.
Autovehiculele sunt dotate cu echipament de prim auitor calificat, colac și vestă de salvare, dar și targă pentru transportarea persoanelor traumatizate. Manevrarea acestor mijloace de transport poate fi efectuată de persoane prealabil instruite.
Potrivit IGSU tehnica nouă achiziționată a fost repartizată în subdiviziunile din raioanele Edineț, Soroca, Orhei, Bălți, Cimișlia, Cahul, Căușeni, Ungheni, Chișinău și UTA Găgăuzia. Valoarea totală a proiectului, finanțat din banii bugetului de stat este estimată la peste 17 milioane lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"