NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Noi nu trăim în China.” Sensul giratoriu de la intrarea din Bălți, încă în reparație

Chinezii au construit un pod în doar 42 de ore, iar cel mai lung pod din Europa cu o lungime de 17 km a fost ridicat în 18 luni, și asta în anul 1998. La moldoveni, construcția podurilor sau a drumurilor decurge cu totul altfel, cu întârzieri, lacune și sistări, spun șoferii din Bălți.


Lucrările de construcție a sensului giratoriu de la intrarea în municipiul Bălți au demarat în 2019 și urmează să fie date în exploatare până la sfârșitul anului 2021. Șoferii însă se tem că drumarii nu vor reuși să efectueze construcția în termenii stabiliți.

„Mult timp se construiește, nu știu când va fi gata.”

„Este o construcție care trebuie finisată, ea se face de mult timp. În Rusia un pod se construiește într-o lună de zile, la noi, însă, durează foarte mult timp.”

„Dă Doamne să-l finiseze. Planurile de acasă sunt departe de cele de la piață.”

„Noi nu trăim în China. Condițiile meteorologice posibil că sunt de vină, sau banii nu ajung, sunt foarte multe cauze.”

„Ar fi normal să fie deschis, dar, eu știu…Dar avem ceea ce avem, cum este așa e.”, au declarat șoferii. 

Conform proiectului, drumul care va trece  pe sub pod ar urma să aibă două benzi de circulație pentru a reduce ambuteiajele.

„Este foarte bună această intenție, să fie construit acest pod, curculația autoturismelor va fi mai bună, pentru că mașinile o să meargă pe sub pod.”

„Fac bine, văd că acest drum deja este reparat, trebuie să ducă lucrul până la final. A fost construit încă în anul 1980, când a fost Olimpiada.”

Drumarii susțin că lucrările decurg conform graficului, materialele de construcție sunt furnizate la timp, iar condițiile meteorologice sunt prielnice pentru construcții.

„Acum trebuie să turnăm betonul. Aici facem armătură, vom pune aici țevi. Atitudinea lor (a companiei care gestionează lucrările) este bună, banii sunt achitați la timp, totul este normal.”

Reprezentanții companiei care efectuează lucrările  dau asigurări că sensul giratoriu va fi dat exploatare până la sfârșitul anului viitor.

„Există un proces tehnologic, de exemplu atunci când torni betonul, el trebuie să se usuce, acolo este o înălține de nouă metri, nu este posibil să fie turnat totul concomitent. Nu este admisibil să fie încălcată procedura tehnologică, vor urma consecințe. ”

Valoarea lucrărilor de reparație a nodului rutier este de aproape 80 de milioane de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata