NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Și-a găsit sfârșitul pe un teren de joacă din Bălți. Poliția cercetează moartea unui bărbat de 35 de ani care obișnuia să consume alcool contrafăcut. Ar fi deja al cincilea caz de deces

Un bărbat a sfârșit chiar pe un teren de joacă din Bălți. Localnicii au solicitat ambulanța, dar prea târziu. Acesta a decedat până la venirea medicilor. Potrivit vecinilor, victima obișnuia să consume alcool contrafăcut care se vinde direct de la geamul unui apartament din regiunea Pămînteni, unde zilnic se adună zeci de persoane. Astăzi, bărbatul a fost văzut din nou beat criță și însângerat. Acesta nu este primul deces de acest fel.

„Am văzut că la ora 8.45 el a traversat strada dinspre parc. Era bătut și se ținea de nas. Săptămâna trecută l-am văzut două zile. Dormea sub un gard, iar duminică dimineața dormea pe strada Calea Ieșilor 19 b. El urmărea unde sunt mai mulți oameni, cine are să-i toarne 100 de grame.”

„Ne-am uitat la el. El stătea cu fața-n jos. Am chemat ambulanța, atât.”

„M-am uitat dacă este viu sau nu. Am vrut să-i ating gâtul, dar am înțeles că respiră. Acum el stă pe spate, dar era cu fața-n jos. Avea fața însângerată. L-am văzut de la o parte și era cu nasul în pământ”, au spus oamenii.

Locuitorii din preajmă spun că le este frică să iasă din casă și dau vina pe comercializarea ilegală a alcoolului, despre care au anunțat poliția de mai multe ori. Potrivit lor, acesta ar fi deja al cincilea caz de deces de acest fel înregistrat în cartier.

„Mă tem să locuiesc aici. Duminică am chemat poliția, erau șapte acolo. Stăteau lungiți peste tot.”

„Medicul de familie ne spune aici sunt și bolnavi de tuberculoză. Fiica mea a ieșit, stătea acolo sub cireș, pe bancă. A coborât spre mașină și i-a întrebat de ce beau aici. Unul dintre ei chiar se droga. Se pare că erau din același grup. Până acum, aici nu aerau consumatori de droguri. Ei au atacat-o, dar bine că un bărbat care ieșea din scară a apărat-o.”

„Acolo au fost bănci, dar șeful le-a luat, așa că ei au trecut aici. La ora 7.00 înjură, fac ce vor.”

„Sunt vânzătoare la magazinul de legume și venind la lucru văd oameni beți. Se întâmplă des, aproape în fiecare dimineață. Dorm aici, confundă chiar și banca cu veceul. Se întâmplă și așa ceva.”

Clienții care au venit după un păhar de tărie au refuzat să discute cu jurnaliștii, iar vânzătorul de alcool contrafăcut nici nu a deschis echipei noastre de filmare.

„El ne vede pe geam și nu ne va deschide.”

Cadavrul bărbatului a fost îndreptat spre expertiza medico-legală pentru a stabili cauza exactă a decesului.

„Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, fără loc de trai permanent. Este originar din Bălți. Persoana întrebuința abuziv băuturi spirtoase și era bolnav de epilepsie. La moment, nu au fost depistate leziuni corporale care ar semnala că este o moarte violentă, dar vom efectua expertiza medico-legală”, a declarat Ion Volontir, șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Bălți.

Potrivit poliției, bărbatul care vinde alcool din apartament a fost amendat de nenumărate ori, dar își continuă nestingherit activitatea ilegală.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"