VIDEO | Și-au așezat copiii chiar pe bancheta din față. Cum se justifică șoferii care transportă copiii în lipsa unui scaun auto

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Mă iertați, mă grăbesc!”, „Este pentru ultima dată!” sau „Locuiesc foarte aproape”. Cam astea sunt explicațiile șoferilor din Bălți care transportă copiii în lipsa scaunelor speciale. Culmea e că unii și-au așezat picii chiar pe bancheta din față.

„—Știți că nu se permite așa? —Da, știu. —Atunci, cum se face că ați procedat așa? —Trăim aproape și … asta e situația. Trăim chiar aici, o stradă mai jos.”

„— Cauza stopării dvs. este pentru că copilul nu este asigurat în scaun auto. — Scaunul este, dar e acasă. Mașina este dotată cu scaun, dar, din anumite circumstanțe nu l-am pus. —Știți cât este de important acest fapt? —Desigur, dar nu ne-am încadrat în timp.”

„Dimineața, soția a urcat în altă mașină și iată că așa s-a întâmplat, îmi cer iertare. Vom respecta,” se justifică șoferii.

Totuși, sunt și din cei care respectă cu strictețe regulile circulației rutiere.

„— Eu am două scaune, pentru cel mic și cel mai mare. Cred că este un lucru obligator pentru automobil.”

„ —Doamna Tatiana, chiar ne bucurăm că dvs. aveți scaune pentru copii și vă înmânăm o pliantă ca să îndemnați și pe alții să ia exemplu de la dvs. pentru a instala un scaun pentru copii.”

„Inspectoratul Național de Patrulare vă informează că în ultima perioadă se atestă o majorare a accidentelor rutiere pe teritoriul mun. Bălți, cu implicarea copiilor. La moment, vă înmânăm o pliantă cu privire la regulile de transportare a copiilor în timpul deplasării și mizăm pe faptul că dvs. nu veți încălca regulile circulației rutiere,” îndeamnă polițiștii.

Ieri, o șoferiță care avea ca pasageri doi minori, a provocat un accident rutier pe strada Calea Ieșilor din Bălți, în timp ce vorbea la telefon.

 „Pe parcursul acestei săptămâni, pe teritoriul mun. Bălți, inclusiv pe strada Calea Ieșilor, au avut loc cinci accidente rutiere. Chiar ieri, am avut un accident rutier cu implicarea a doi copii. O mămică transporta copiii, unul era amplasat în scaunul special amenajat, iar al doilea copil nu era amplasat în scaunul special amenajat. În urma accidentului rutier, copiii au primit traume neînsemnate,” a declarat Vitalie Tarlapan, reprezentat al Regimentului de Patrulare Nord.

De la începutul anului, la Bălți au avut loc 53 de accidente rutiere, soldate cu 5 morți și 56 de răniți. O secundă contează!

 

 

leave a reply