NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Socialiștii din Rîșcani, de partea lui Secrieru. Președintele de raion și-a reparat apartamentul de serviciu cu sute de mii de lei

Socialiștii din Consiliul Raional Rîșcani nu văd o problemă în faptul că președintele Vasile Secrieru a obținut un apartament de serviciu, reparația căruia a costat bugetul mai scump decât prețul locuinței. Ofițerii anticorupție au cerut consilierilor să se expună dacă banii cheltuiți reprezintă sau nu un prejudiciu pentru Consiliul Raional. Asta după ce, acum două luni, Centrul Național Anticorupție au inițiat un control în urma depistării mai multor nereguli în urma alocării a 268 de mii de lei pentru reparația locuinței.  


„Noi suntem consiliu raional, nu agenție imobiliară care procură imobile și le ridică valoarea prin investiții și poate căpătăm beneficii. Nu am fost deacord, mai ales că toate aceste lucruri care au fost s-au întâmplat în an de criză pandemică. Socot și acum că toate aceste resurse au putut fi folosite mai rațional”, a declarat Nicolae Iarmaliuc, consilier raional.

Potrivit consilierilor Partidului Acțiune și Solidaritatea, alocarea în timp de criză a sute de mii de lei pentru reparația apartamentului de serviciu, este un act imoral.

„Eu întotdeauna am fost pentru dreptate și sunt pentru dreptate. Noi nu suntem niște experți astăzi ca să apreciem dacă e corectă decizia sau nu, dar fiecare își asumă votul. Eu consider că, până la urmă, fiecare care încalcă legea trebuie numaidecât să fie pedepsit”,a spus Alexandru Irimciuc, consilier raional.

„Nu sunt de acord cu așa părere. Sunt interpelările dumnealor, dar cred că ei cunosc foate bine legislația și își asumă răspunsurile la toate aceste întrebări. Organele (competente – notă red.) vor da un răspuns calificativ la aceste fărădelegi, să le zicem așa. Dacă sunt fărădelegi, sunt fărădelegi, oamenii trebuie să poartă răspundere”, a adăugat Grigore Talpă, consilier raional.

La rândul său, președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, a declarat că doar a făcut o investiție.

„În primul rând, la momentul reparației apartamentului nu era nici o decizia cui i se va aloca acesta și care va fi soarta acestui apartament. Acest apartament era și este la balanța consiliului raional Rîșcani, este proprietatea consiliului.  Nu suntem organe competente, s-au expus și consilierii, organe acreditate ca să calificative prejudiciu sau nu, dar dacă se ne gândim din partea logică, acești bani nu s-au epuizat, ei s-au investit legal într-un spațiu locativ/imobil care aparține consiliului raional Rîșcani”, a conchis Vasile Secrieru, președintele r. Rîșcani.

Amintim că, președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, a intrat în gura presei după ce a reușit să obțină în timp record un apartament de serviciu, reparația căruia a costat bugetul raional mai scump decât prețul locuinței. Apartamentul a fost cumpărat cu 265 de mii de lei, iar reparația a costat 268 de mii de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata