NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Șoferi nemulțumiți de gropile de pe drumul de la intrarea în Râșcani

Șoferii indignați bat alarma, or, din cauza gropilor de pe porțiunea de drum de la intrarea în orașul Râșcani dinspre orășelul Costești, li se defectează mijloacele de transport, iar circulația rutieră este compromisă. În imaginile foto și video, trimise la adresa redacției nordnews.md de către un internaut,  se observă clar că drumul trebuia de mult reparat. Gropile de pe drum îi determină pe şoferi să circule pe necarosabil, riscând în orice moment să accidenteze pietonii.

Solicitat de nordnews, primarul orașului Râșcani, Victor Bogatico, susține că porțiunea de drum de la intrarea dinspre orașul Costești nu se află în gestiunea primăriei: „Nu este porțiunea noastră de drum, drumul acesta este în competența Consiliului Raional. Cunosc faptul că, după data de 15 iulie curent, va veni o firmă de constructie a drumurilor care se va ocupa de renovarea porțiunii de drum.”
La rîndul său, președintele raionului Râșcani, Iurie Urzică, suține că lucrările de renovare vor începe săptămîna  aceasta sau săptămâna viitoare:  „Drumul de la intrarea în Râșcani dinspre orașul Costești va fi renovat săptămâna asta sau săptămâna viitoare, ca atare, banii pentru reparație au fost alocați nu din partea guvernului, dar din programul „Drumuri bune pentru Moldova”. Va contribui și Consiliul  Raional, care va aloca circa trei milioane de lei din fondul rutier. Licitația pentru renovarea drumului a fost organizată încă în luna februarie”.
Reamintim că Programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede reparaţia a peste 1200 de kilometri de drum în toată țara. Programul a fost iniţiat de liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Suma totală a investițiilor va fi de 1,6 miliarde de lei, bani alocaţi din Fondul Rutier şi Bugetul de stat.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"