NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Soldați ruși, trimiși pe front cu „veste antiglonț” din folie de aluminiu

Militarii ucraineni au descoperit o vestă de protecție din aluminiu la un soldat rus ucis pe front. Vesta făcută din zale de aluminiu, de producție sovietică, protejează împotriva loviturilor de cuțit sau cel mult împotriva gloanțelor de cauciuc, astfel că nu i-a putut salva viața soldatului rus care a fost lovit de un glonț adevărat, scrie digi24.ro

Descoperirea a fost filmată de un soldat ucrainean, care s-a declarat șocat.

„Am văzut tot felul de tâmpenii, dar o vestă din zale în secolul XXI… cu o gaură în ea. Idioții au venit la noi îmbrăcați în folie de aluminiu… Sunt șocat”, a spus soldatul într-o filmare în care arată o vestă făcută din zale de aluminiu, cu o gaură de glonț în ea.

Clipul a ajuns pe rețelele sociale, iar Dmitri, deținătorul contului de Twitter War Translated, a precizat că este vorba de o vestă de protecție numită ZhZL-74.

„Vesta ZhZL-74 făcută din solzi de aluminiu nu l-a salvat pe un soldat rus de o împușcătură care i-a fost fatală”, a scris Dmitri pe Twitter.

Potrivit unui site specializat în echipamente militare sovietice, vesta de protecție ZhZL-74 a început să fie produsă în 1974 și este concepută să protejeze împotriva loviturilor de cuțit sau a gloanțelor de cauciuc. Vesta este făcută din bucăți rotunde de aluminiu, de câțiva centimetri în diametru și doi milimetri grosime, așezate ca solzii unui pește, oferind protecție pentru partea superioară a corpului.

Vesta cântărește aproximativ trei kilograme.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"