NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Șor : Dodon se implică în dosarul meu

Igor Dodon ar fi făcut presiuni enorme asupra Curții de Apel Cahul și a judecătorilor din această instanță ca să emită o sentință în dosarul lui Ilan Șor. Desprea aceasta relatează chiar Șor într-un video pe pagina sa de Facebook. Acesta a prezentat și o dovadă video în care este surprins „consilierul neoficial al lui Dodon”, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, cu președintele Curții de Apel Cahul, informează deschide.md

Дружеский разговор посланника Додона Максима Лебединского с председателем Апелляционной палаты Кагула, где рассматривается “дело” Шора

Если у кого-то еще оставались сомнения в том, что Додон захватил юстицию, посмотрите это видео. На нем – неофициальный советник Додона, секретарь ЦИКа Максим Лебединский и председатель Апелляционной палаты Кагула. Как думаете, зачем Лебединский проехал 400 километров до Кагула и обратно? Я давно говорил, что Додон через своих приближенных оказывает колоссальное давление на Апелляционную палату Кагула, вынуждая судей вынести мне обвинительный приговор. Вот и видеодоказательство! И вот почему мои адвокаты просили передать дело в другую судебную инстанцию. Додон отчаянно пробует разные методы, пусть незаконные, и жертвует пешками, да и крупными фигурами, потому что чувствует, как земля уходит из-под ног. Но ему ничего не поможет – ни кнут, ни обещание пряника судьям. Король голый. И осталось ему недолго.🇦🇩Dacă cineva mai avea dubii că Dodon nu a capturat justiția, vizionați acest video. Aici este surprins consilierul neoficial al lui Dodon, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, cu președintele Curții de Apel Cahul.Cum credeți, ce l-a făcut pe Lebedinschi să parcurgă 400 de km tur-retur de la Chișinău la Cahul? Demult am zis că Dodon, prin intermediul anturajului său, face presiuni enorme asupra Curții de Apel Cahul și a judecătorilor din această instanță ca să emită o sentință în dosarul meu. Acum aveți și dovada video!Iată de ce, avocații mei au cerut transferarea dosarului în altă instanță din Republica Moldova.În disperare, Dodon pune în aplicare toate metodele, chiar și ilegale, pune la bătaie pionii, dar și figurile mai importante, pentru simte că-i fuge pământul de sub picioare. Nimic nu-l mai va ajuta – nici biciul și nici turta dulce pentru magistrați.Regele e gol. Nu i-a mai rămas mult până la încătușare!

Gepostet von Ilan Shor am Freitag, 3. April 2020

Ilan Șor precizează că discuția a avut loc miercuri, 1 aprilie „în plină pandemie, când autoritățile îndeamnă cetățenii să nu iasă din casă fără motive întemeiate”.

„Aceștia vor să pună punct în dosarul meu, ilegal, fără nicio expertiză, încălcându-mi drepturile”, spune Șor în video.

Acesta a venit și cu un apel către judecători: să nu se grăbească să execute comenzile neoficiale ale lui Dodon și să nu fie slugile lui. Șor mai spune că s-a început numărătoarea inversă pentru Dodon. „Epoca lui Dodon se încheie. Dodon va câștiga alegerile prezidențiale numai dacă va participa de unu singur”, susține acesta.
Totodată, Șor mai menționează că avocații lui au cerut transferarea dosarului în altă instanță din Republica Moldova, pentru că „Curtea de Apel Cahul a deveni Curte acaparată de Dodon”. Acesta a mai anunțat că va transmite imaginile video la procuratură.
Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi neagă acuzațiile aduse privind implicarea în dosarul penal a lui Ilan Șor, aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul. Reprezentantul CEC confirmă întrevederea cu președintele Curții de Apel, însă precizează că aceasta nu a avut nimic cu „situația în care se află domnul Șor”.

Permanent am avut acuzații în adresa mea. Înafară de declarațiile politicienilor care vor să-și acopere problemele personale implicând numele meu și activitatea mea eu nu văd aici nimic. Neg absolut orice învinuire. Ziua când am fost la Cahul, pentru mine personal a fost o zi de odihnă. Am fost împreună cu familia, am avut motive personale pentru a mă afla în localitatea Cahul și am trecut să mă salut cu domnul președinte. Soarta domnului Șor, dar și altor politicieni, nu mă interesează. Nu am nicio tangență cu problemele lor”, a declarat, Maxim Lebedinschi.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"