NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Spînu: Vom anunța care sunt volumele de gaze naturale achiziționate și unde au fost stocate

Volumele de gaze naturale stocate în R. Moldova vor fi anunțate la începutul acestei primăveri. Declarația îi aparține vicepremierului R. Moldova, Andrei Spînu, în cadrul unui interviu pentru Nord News.


,, –Nu cunoaștem care sunt volumele de gaze stocate. Anterior, Guvernul a declarat că această informație nu va făcută publică din motive de securitate. Întrebarea mea este, concret, care sunt acele motive de securitate? Ne este frică să îl enervăm pe rus?

Nu, nu ne este teamă să îl enervăm pe rus. Să nu uităm că în Ucraina este un război, să nu uităm despre deciziile Gazpromului de a reduce și mai mult livrările de gaz în țara noastră. Pentru a ne asigura din toate punctele de vedere, este important ca la această etapă să oferim un pic mai puțină informație. Nu este un secret, imediat ce vom ieși din iarnă se va face publică absolut toată informația despre volumele de gaze achiziționate, unde au fost stocate și așa mai departe. Repet, toată această informație este și nu văd vreun motiv de îngrijorare. ”

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut cu 9% în urma majorării importurilor de gaze naturale lichefiate (GNL), chiar dacă regiunea se confruntă cu temperaturi scăzute.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"