NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Spitalul Clinic Bălți, dotat cu aparataj modern în valoare de 20 milioane de lei

Spitalul Clinic Bălți a primit, de curând, aparataj medical performant în valoare de 20 de milioane de lei. Cu ajutorul tehnicilor noi, medicii pot efectua diverse intervenții chirurgicale complexe, într-un mod sigur și eficient. Pacienții spun că doctorii fac adevărate minuni.

Aceste femei au fost operate acum câteva zile. Ele spun că nici nu se așteptau la o recuperare atât de rapidă.

„Foarte bine mă simt, am fost operată la vizica biliară, am avut colecistită, chiar a doua zi m-am ridicat din pat, am început să merg.”

„Da, eu sunt mulțumită, după o intervenție chirurgicală, sunt mulțumită. Am deja șase zile și mă simt foarte bine. Sper mâine să plec acasă.”

Secția Anestezie și Terapie intensivă are acum tot de ce este nevoie, atât pentru intervenții chirugicale oftalmologice, cât și pentru cele mai dificile intervenții neurochirurgicale.

„În ultimii ani, noi am primit un șir de aparate. Un aparat pentru intervenții chirurgicale în oftalmologie, pentru cataractă, probabil unicul în republică. Am primit două truse laparoscopice și un aparat de roentgen în neurochirurgie. Aceste aparate sunt de ultimă generație devine și mai ușor de intervenit chirugical”, spune Anatolie Pânzescu, medic chirurg.

„Pe parcursul a ultimilor trei ani, blocul operator a Spitalului Clinic Bălți a suferit o schimbare majoră în partea dotării cu echipament medical, atât pentru anesteziști, cât și pentru chirurgi.  Noi ca serviciu de ingineri medicali, suntem permanent alături de echipa chirurgicală, în scopul ajustării echipamentului și evitării defecțiunilor sau a setărilor accidentale și eronate a echipamentului”, spune Stanislav Vasilița, inginer.

Printre ultimele achiziții sunt și două truse laparoscopice. Grație lor, chirurgii din Bălți au capacitatea de a salva mai multe vieți.

„Ultima trusă, care ieri pentru prima dată am testat-o, o trusă de performanță, produsă de o firmă internațională, multifuncțională, care ne mărește spectrul de intervenții chirurgicale, atât ginecologice, cât urologice. Avem posibilitatea de acum să folosim o trusă în chirurgia de urgență, ca să realizăm operațiile de urgență”, a adăugat Alexei Cebotari, medic chirurg.

Una din prioritățile administrației spitalului este dotarea instituției cu utilaje și aparate moderne, iar odată cu asta sporirea serviciilor medicale de calitate.

„Spitalul nu era dotat cu niciun aparat. Aparatele care erau aveau mai mult de 30 de ani, se vorbește despre serviciul de imagistică. În departamentul de chirurgie practic nu era nimic. Nici pentru oftalmologie, pentru ORL-iști. Nu aveam nimic din aparatajul nou cu care lucrează acum spitalele Republicane. De anul trecut, am început să cumpărăm aparatajul necesar pentru instituție”, a declarat Sergiu Rotari, directorul Spitalului Clinic Bălți.

Până la sfârșitul lunii mai, spitalul din Bălți va primi în dotare și un aparat de Rezonanță magnetică nucleară pentru diagnosticarea imagistică a întregului corp uman.

 

 

 

1 Comentariu
  1. Anatol spune

    As vrea sa aud replica D-lui Usatii cum sa hotarit ca parcarea linga aceasta policlinica sa fie cu plata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"