NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Spitalul din Bălți este arhiplin. Autoritățile vor să deschidă încă o secție COVID

Spitalul Clinic din Bălți nu mai face față numărului mare de pacienți infectați cu Covid-19. În prezent, peste 300 de persoane sunt internate, dintre care 229 în stare foarte gravă. Totodată, 69 de copii sunt sub supravegherea medicilor. În aceste condiții, autoritățile au decis să mai deschidă o secție de tratare a pacienților cu coronavirus.

„Acum este discutată posibilitatea deschiderii unei secții noi de covid, pentru a reduce din munca medicilor noștri”, a declarat Feodora Rodiucova, șefa Secției Sănătate a Primăriei Bălți.

„Eu mereu discut cu reprezentanții spitalului. Eu știu că vor deschide o nouă secție Covid, știu că sunt foarte multe cazuri de infectări”, a spus  Nicolai Grigorișin, viceprimar de Bălți.

Medicii spun că după rata de mortalitate ne aflăm pe locul întâi pe țară, iar după incidența totală suntem devansați doar de Chișinău.

„În prezent, situația este critică în Spitalul Clinic Bălți. E înfricoșător, e înfricoșător din acel punct de vedere, că vine un nou val de covid, care poate să se termine foarte tragic pentru foarte mulți locuitori ai orașului nostru”, a adăugat Feodora Rodiucova.

Săptămâna trecută, la Bălți, nouă persoane au pierdut lupta cu COVID-19, iar de luni până miercuri, încă șase pacienți au fost răpuși de coronavirus.

Specialiștii îndeamnă oamenii să se vaccineze, aceasta fiind unica metodă de a reduce din numărul de infectări și decese provocate de coronavirus.

Unii locuitori din Bălți cred că imunizarea este soluția, iar alții sunt, categoric, împotriva vaccinării.

„Oamenii care au nevoie sau consideră că este ok și este normal, lasă să se vaccineze. Adică, nu sunt nici contra, nici că „uite, azi mă duc și mă vaccinez”.

De două ori m-am vaccinat. Nu am avut niciun fel de complicații. Eu cred că toți oamenii trebuie să se vaccineze. Ieri a murit mama unui prieten. Tot de la Covid”.

„Au ajuns să fie mai puțini bolnavi. Și gripa nu se mai lipește de noi, și oamenii nu se mai îmbolnăvesc atât de des. Pentru că și eu personal m-am vaccinat și mă simt altfel și nu am avut niciun efect secundar”.

„Vaccinul este o problemă mondială. Nu virusul, ci vaccinul. În spatele vaccinului cine stă? Bill Gates”.

„Cine știe ce e în vaccinul acesta? Nici pe copii nu-i vaccinăm. Iar de la vaccinul acesta nu se știe ce va fi. Sunt alergică și îmi este frică”. 

„Pe mine nu mă interesează”.

„Vaccinarea e necesară. E nevoie de ea, sunt de acord. Dar nu tuturor. Mulți se tem”, au spus locuitorii din Bălți.

În oraș activează șapte centre de imunizare, unde sunt disponibile cinci tipuri de vaccin: AstaZeneca, Pfizer, Johnson&Johnson, Sinopharm și Sinovac.

În total, de la începutul pandemiei, la Bălți, peste 350 de persoane au murit din cauza la Covid-19, iar numărul infectărilor se apropie de 10 mii.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"