NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Sportivii din Bălți s-au întors cu aur din Serbia. „Mi-am fracturat degetul, dar am învins”

Sportivii din municipiul Bălți s-au întors cu aur de la cea de-a 28-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Shotokan, care s-a desfăşurat în Serbia. Aceștia au obținut șase medalii de aur, două de argint și opt de bronz la probele kumite și kata.

Eu sunt foarte mândru de echipa mea. La acest campion au participat 29 de țări și peste 900 de sportivi. Sunt foarte satisfăcut de rezultatele echipei mele. Au evoluat foarte bine, a spus Vitalie Spînu, antrenor.

Anastasia Spînu a suferit o traumă chiar în timpul luptei. Sportiva însă, nu s-a lăsat bătută și a învins.

În timpul acestor competiții s-a întâmplat o situație neplăcută. Mi-am fracturat degetul. Au rămas 10 secunde până la  final și juriul mă îndemna să refuz lupta, însă nu eu nu am dorit să ofer victoria adversarei mele și am mers mai departe. Astfel am câștigat lupta cu demnitate, a spus antrenoarea Anastasia Spînu.

Ernesta Gului are 11 ani, dar deja este o adevărată profesionistă. La competițiile din 13 noiembrie a reușit să obțină două cupe de aur și două medalii pentru Republica Moldova.

Pot să spun că nu mi-a fost atât de greu, dar nici ușor, 50/50. Am primit foarte multă experiență în această participare peste hotare și doresc să particip și în continuare. Pe viitor aș dori să devin campioană și aș dori ca și copiii mei să se ocupe cu acest tip de sport, a spus Ernesta Gului, sportivă.

Și Corina a reușit să obțină locul I. Sportiva recunoaște că lupta a fost destul de grea.

În general asta a fost visul meu să particip la campionatul mondial, de când eu mă ocup de karate, adică de 4 ani, și în vară, când am aflat că va fi această competiție, permanent mă pregăteam, a povestit sportiva.

Iar Mihail Volontir a reușit să obțină locul III. Sportivul spune că la următoarea competiție își va concentra puterile pentru a câștiga premiul mare.

Toate campionatele sunt foarte grele, au o concurență mare. Trebuie să fii pregătit și fizic, și moral, și strategic. Eu nu umblu să fumez, să beau ca și practic toți prietenii și cunoscuții mei care se ocupă de asta. Mă simt moral foarte bine și fizic mă simt foarte bine, spune Mihail Volontir, sportiv.

Acum, sportivii se pregătesc de campionatul internațional din luna aprilie, care va avea loc în Bosnia și Herțegovina.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"