NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Stăm ca pe bombă”. Medicii de la Spitalul de Psihiatrie din Bălți, ar putea rămâne fără echipament de protecție

Spitalul de Psihiatrie din Bălți, unde sunt tratate 44 de persoane infectate cu COVID-19, duce lipsă de echipament de protecție. Potrivit administrației instituției, medicii au foarte puține mănuși, iar într-o săptămână vor rămâne fără combinezone, halate și măști de protecție. Chiar și în aceste condiții, niciun angajat medical nu a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Până la moment, nu avem angajați medicali infectați. Ne-am stăruit să luăm toate măsurile de precauție și epidemiologice în instituție. Noi stăm ca pe bombă, a declarat Valentina Șchiopu, medic șef la Spitalul de Psihiatrie Bălți.

Printre cei 44 de pacienți infectați cu COVID-19, 38 sunt beneficiari ai Centrului de Plasament din Brânzeni. Aceștia se află sub monitorizarea a șase medici, care activează nu doar în secția cu profil COVID. Asta pentru că, spitalul înregistrează un deficit de cadre medicale.

Din lipsa de medici, chiar avem o lipsă mare în instituție. Medicii activează cu precauție maximă, atât în secția cu COVID-19, cât și în altele. Mai sunt unele probleme de țin de mănuși, știți care este situația la moment. Însă, instituția a făcut tot ce e necesar pentru secția dată, a adăugat medicul șef.

În Republica Moldova, aproape o mie de angajați medicali s-au infectat cu COVID-19.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"