NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ștefan Gligor îndeamnă oamenii să se solidarizeze împotriva Marinei Tauber: „Corupții dansează pe masă și participă la alegeri locale”

Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării îndeamnă forțele politice și oamenii să se solidarizeze împotiva Marinei Tauber, candidata Partidului Șor la funcția de primar Bălți.

Președintele Partidului Schimbării Ștefan Gligor, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că toți sunt obligați să oprească preluarea controlului municipiului de catre Partidul Șor. Acesta a adăugat că „primul tur al alegerilor locale din municipiul Bălți a arătat cât de ineficiente sunt politicile anticorupție, cât de mulți oameni sunt pasibili de corupere electorală și manipulare prin prizma unor declarații populiste nejustificate, neîntemeiate, făcute de către reprezentanta Partidului Șor, Marina Tauber”.

Ștefan Gligor crede că rezultatul alegerilor din Bălți este o consecință a neprezentării la urnele de vot a locuitorilor din oraș.

„Din păcate, nu am văzut până astăzi reacția partidului de guvernare cu privire la această situație incredibilă. Acesta este un moment în care corupții triumfă. (…) Atunci când reforma justiției, a sistemului procuraturii bate pasul, corupții dansează pe masă și participă la alegeri locale, cumpărându-și mandatul de primar în al doilea oraș ca importanță și mărime din Republica Moldova, prin magazine sociale, prin mituirea indirectă a cetățenilor vulnerabili, celor mai săraci din municipiul Bălți. Asta este o situație inacceptabilă. În astfel de momente, indiferent dacă ne place sau nu ne place de contracandidatul Nicolai Grigorișin, orice societate sănătoasă ar trebui să se solidarizeze împotriva candidatului Partidului Șor”, susține Ștefan Gligor.

Acesta s-a adresat cu un apel către toate partidele politice și către toți bălțenii.

„Venim cu un apel de solidarizare a tuturor forțelor politice în raport cu alegerile din municipiul Bălți. (…) Dacă reușim să ridicăm participarea la vot în Bălți prin mesaje de mobilizare, prin implicare până la 40-42 de mii de votanți, există șansa ca Marina Tauber, o șansă reală, să piardă aceste alegeri. Tot ce trebuie să facem, e să nu rămânem de o parte”, afirmă Ștefan Gligor.

În primul tur al alegerilor locale din Bălți Marina Tauber a obținut 47,93% din voturi. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin cu 20,93% din voturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata