NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Știu să mânuiască arma, dar și lopata. Militarii din Bălți au sădit puieți

Știu să mânuiască arma, dar și lopata. Mai mulți militari din Bălți au participat la campania națională de înverzire a plaiului, care a demarat pe 13 noiembrie. Brigada Infanterie Motorizată „Moldova” a mers astăzi în Parcul Victoriei, unde au sădit 100 de puieți. În total, la Bălți vor fi sădiți 1500 de arbori și arbuști.

„Conducerea unității a colaborat cu cei de la Spații Verzi și participăm la o campanie de înverzire a plaiului natal, anume a municipiului Bălți. Să insuflăm încredere și să colaborăm cu societatea civilă care se poate alătura la înverzirea mun. Bălți”, a declarat Ion Sîrbu, căpitan.

Puieții au fost repartizați de întreprinderea municipală „Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi” din Bălți.

„Cred că este un gest frumos. Bunicii noștri, familiile noastre, au fost ca noi. Tații noștri au fost soldați, la fel au ajutat orașul, sădeau copaci. Cred că este un gest frumos. Îi sfătui pe tineri, elevi, să participe la asemenea activități”, a spus Alexandru Feodorov, militar.

Locuitorii orașului salută astfel de inițiative și spun că sădirea copacilor va face bine mediului.

„Da, bravo! Sunt băieți de treabă, lucrează bine, bravo lor. Sper să fie așa mai departe, cred că e un lucru foarte bun”.

„Dacă copacii bătrâni cad, trebuie reînnoit parcul. Va fi frumos, va fi bine. Eu tot am ajutat și știu cum e. Salut așa inițiative”.

„E bine că ajută. Nu îmi place mizeria. Nu îmi plac trotuarele nefinisate pe care a început să le construiască Renato Usatîi. Unde sunt băncile? Nu sunt”.

„Desigur îi susțin. Avem nevoie de mai multă verdeață, atunci vom avea mai mult aer”, au spus oamenii.

O acțiune similară organizată de angajații de la Spații Verzi a avut loc astăzi și pe strada Decebal. O parte din arborii și arbuștii cumpărați de întreprindere vor fi distribuiți locuitorilor din curțile de bloc.

„Desigur că salut asemenea inițiative. Eu locuiesc nu departe de acest parc. În privința copacilor, da este bine. Evident, va fi mai frumos decât era până acum”.

În cadrul campaniei de înverzire a plaiului urmează să fie plantați peste 5 milioane de puieți în întreaga țară.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"