NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Str. Ostrovski din municipiul Bălți e numai gropi… mari și adânci

Strada Ostrovski din Bălți, mai ales pe segmentul 39, constituie o problemă pentru locatarii de acolo, întrucât e plină de gropi  mari și adânci. Aceasta se intersectează cu strada Calea Ieșilor, în regiunea Steluței, cum o dezmiardă orășenii, unde drumul este într-o  stare bună. Potrivit oamenilor, acea porțiune de stradă nu a fost reparată capital de mai bine de 15 ani.

„Este un caz dezastruos, nici automobilele elementar nu pot circula. Mai ales când plouă afară, este catastrofă, chiar se poate de spus așa.”, spune o tânără.
„Aici, dacă ploaia este puternică, strada se transformă în râu, deoarece ea este în pantă. Totul se duce la vale. Iarna au fost astupate gropile, cu ceva, nu știu cu ce, și a fost bine. Dar de cum a plouat, nu a mai rămas nimic. Cu atât mai mult, este un un drum spre școală, mereu mă întreb, cum un drum spre școală poate fi așa?” , a remarcat o doamnă
„Strașnic, puțin mai în colo în general nu este posibil de traversat, mașinile nu pot merge deloc, strașnic. Dar când plouă, tot pestrișul din deal vine spre noi, bine că oamenii ceai au grijă și curăță. E strașnic ce se face.”, a menționat o altă locuitoare de pe strada Ostrovski.
Șoferii circulă cu mare prudență în această zonă, or, cea mai mică neatenție îi poate costa bani mulți pentru reparații automobilelor, nemaivorbind de faptul că își pun sănătatea în pericol.
„Drumul acesta nu a fost reparat de 15-20 de ani. Noi mai punem pietre, ce putem, dar vine ploaia și i-a totul la vale.”, spune un șofer.
Directorul Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” (DRCD) Bălți , Iurie Hmarnîi consideră că strada Ostrovscki 39 trebuie reparată de urgență.
„Această stradă trebuie reparată de urgență , deoarece ambulanța, pompierii și așa mai departe nu pot intra. În urma acestor ploi putem spune că nu este drum acolo, deloc. Eu nu am voie să fac în oraș ceva fără a coordona cu primăria.”, a spus Iurie Hmarnîi
Din punctul de vedere al lui Iurie Hmarnîi, cei care au construit blocul cu 9 etaje pe această stradă se fac vinovați de starea dezastruoasă a drumului .
Când s-a construit casa cu nouă etaje, atunci, după construcție, trebuia să fie reparat drumul. Să fi fost eu atunci primar, eu impuneam pe cei care au construit acel bloc să aducă strada la starea în care se afla  până la construcție.”, afirmă directorul DRCD.
Directorul ÎM DRCD susține că pentru a repara str. Ostrovscki 39 sunt necesari aproximativ 700 000 de mii de lei. Iar joi, 4 iulie, el planifică ca experții să examineze starea drumului, pentru a putea face calcule mai precise în ceea ce privește perioada și costul reparației.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"