NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Strada Kiev din Bălți va fi parțial redeschisă. Când și cum va circula transportul public

După mai multe zile de consultări, autoritățile din Bălți au decis să redeschidă strada Kiev pentru transportul public. Expertiza efectuată de specialiștii institutului „Intexnauca” a demonstrat că este posibilă circulația transportului public cu o greutate de până la 20 de tone, pe o singură bandă. Astfel, de la 1 februarie curent, patru troleibuze vor circula pe strada Kiev.

„Se permite circulația autobuzelor și troleibuzelor pe partea stângă a stăzii Kiev, pentru  o perioadă de șase luni, cu respectarea unor măsuri. Va circula în cerc, pe strada Kiev, Ștefan cel Mare, Decebal, Alexandru cel Bun, Bulgară, Ivano Franco, spre Gara de Nord, pe strada Feroviarelor. Acesta este traseul”, a declarat primarul interimar de Bălți, Ghenadie Șmulschi.

Potrivit autorităților, reparația străzii Kiev ar costa prea scump, iată de ce vor cere ajutor finaciar de la Chișinău.

„Este deja proiectantul care, într-o perioadă de jumătate de an ne va oferi niște cifre concrete, cât va costa această stradă și că pe viitor se vor găsi și soluții de finanțare. Sperăm că autoritățile publice centrale vor fi deschise pentru noi și ne vor acorda un suport financiar pentru reparația acestei străzi”, a adăugat Cristina Craevscaia, consilier municipal.

Amintim că, în luna aprilie, anul trecut, circulația pe strada Kiev a fost sistată. Asta pentru că sistemul de canalizare este uzat și a afectat grav drumul pe o distanță de doi kilometri. Asfaltul s-a surpat, formând cratere de până la opt metri adâncime. Lucrările de reabilitare așa și nu au început.

Sistemul de canalizare, construit acum aproape 50 de ani, a cedat. Termenul de exploatare al acestuia a expirat încă în anul 2000.

Directorul companiei „Glorin Inginering” care deservește sistemul de canalizare din Bălți, a declarat în 2021, că responsabilă de reparația rețelei se face primăria orașului. Iar reabilitarea sistemului de canalizare de pe strada Kiev, ar costa peste 150 de milioane de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"