NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Strada Lesecico din Bălți arată ca după bombardament

Strada Lesecico din municipiul Bălți, mai ales segmentul de la intersecția cu strada Conev și până la intersecția cu strada Bulgară, arată ca după război. Deși, Primăria municipiului Bălți a promis încă în 2015 că va repara acest segment, Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți intenționează abia acum să se apuce de lucru. Pe segmentul care urmează să fie renovat a apărut între timp un vagonaș pe ușa căruia este afișat un program de lucru.

Locatarii din blocurile nr, 16 și nr. 18, dar mai ales șoferii care circulă zilnic pe strada Lesicico, sunt nemulțumiți de felul în care arată drumul. Ei spun că autoritățile nu-și onorează promisiunile, mașinile se deteriorează zilnic din cauza gropilor, iar amestecul de țărână și prundiș, care ține acum locul asfaltului, produce praf care ajunge în apartamentele oamenilor.
„Drumul este foarte rău, mașinile se strică pe un astfel de drum, iar pe lângă acestea mai pierdem și din timp și tot noi suferim”, a zis un șofer.
,,Foarte rău se circulă aici. Desigur, dacă ar fi drumul mai bun, ar fi mult mai bine”, a declarat un alt șofer.
„ Mașinile au de suferit, deoarece anvelopele se taie în pietrele astea atât de ascuțite. Chiar acum merg să schimb roata, s-o pun pe cea de rezervă, deoarece s-a tăiat exact pe un drum de acest fel”, a menționat un taximetrist.
 
Oamenii nu mai știu ce să creadă. Au ajuns la concluzia că n-ar trebui să-și pună mari speranțe în autoritățile locale. Chiar dacă a fost instalat și un vagonaș pentru lucrători, totul stagnează, deocamdată. Șoferii susțin că cei de la conducere fac promisiuni doar în perioada campaniilor electorale, iar când se văd ,,sus”, nu-și mai dau interes.
„ Au promis că vor repara drumul, fac promisiuni doar pentru a câștiga voturi, iar atunci când ar trebui să facă schimbări, ne duc de nas. Toate acestea sunt minciuni. Ar trebui concediați toți cei de la conducere. Ne-am ales doar cu instalarea unei gherete, iar atunci când mașinile se deteriorează, noi plătim din buzunarul nostru pentru reparație”, a afirmat un șofer.
Locuitorii blocurilor susțin că decizia de a repara acest drum a fost luată încă acum 4 ani, dar nu s-a schimbat nimic între timp.  Pe de altă parte, unii dintre aceștia cred că nu mai sunt bani în buget, iar Primarul de Bălți nu are nici o legătură cu reparația drumurilor.
„ Știam că a fost luată o decizie referiotr la reparația acestui drum. Acest drum trebuia reparat acum 4 ani. Probabil, nu se repară din cauză că nu mai sunt bani, iar atunci când Chișinăul va trimite finanțele necesare, atunci îl vor repara. Nu cred că primarul orașului are vreo legătură aici”, spune un șofer.
Reporterii nordnews l-au telefonat pe șeful Direcției Reparații și Construcții Drumuri Bălți, Iurii Hmarnîi, care a declarat că pentru reabilitarea segmentului de drum cu lungimea de 300 de metri au fost alocate 7 milioane de lei, iar lucrările vor fi efectuate de o firmă din Chișinău. Odată cu reparația carosabilului, va fi construit și un sistem de captare a apelor pluviale.
,, Nu lucrăm la reparația străzii acum, pentru că nu am primit avizul ecologiștilor de a tăia 3 copaci” , a menționat Iurii Hmarnîi.
Amintim că în 2014-2015, segmentul de stradă de la  numărul 20 până la 24  a fost asfaltat,  pentru că în unul din blocuri locuia Octavian Mahu, care îndeplinea pe atunci funcția de primar interimar.
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"