NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Suntem cu păr de lup?”. Unii locuitori din Bălți își întreabă primarul când le va repara strada

Se simt abandonați, respiră praf în fiecare zi și se deplasează prin gropi. Iar după fiecare ploaie sunt nevoiți să încalțe galoși pentru a răzbate prin noroi. Locuitorii de pe strada Sadoveanu din Bălți, dincolo de fabrica de bere, au obosit să tot aștepte ca acest segment de drum să fie reparat. 


Acum câțiva ani, drumul a fost reparat pe segmentul de la strada 31 august până la fabrică. De acolo începe calvarul șoferilor, dar și al pietonilor.

„După ploi sunt doar băltoace și gropi până la Casa Veteranilor. Lucrăm acolo. Drumul este foarte rău. Nimeni nu are grijă de acest drum.”

„Locuiesc aici de 62 de ani. Așa și mergem în galoși. Credeți că ne putem plimba cu căruciorul? Aici sunt parcate mașini, așa că suntem nevoiți să ne deplasăm cu copiii pe carosabil, dar acolo e școala!”

„Este greu să respiri. Aici sunt copii, animale, oameni, toți respirăm acest aer. În fiecare dimineață trebuie să ștergem praful de pe masă, geamuri.”

„Iarna, toamna e atâta apă încât nu poți trece. Încălțăm galoși”, au spus oamenii.

Această femeie așteaptă o schimbare deja de 30 de ani. A auzit multe promisiuni, dar nu a văzut niciun rezultat.

„Eu sunt șofer, soțul la fel. La fiecare două luni trebuie să reparăm mașina. Acest raion parcă este blestemat. Suntem cu păr de lup? Chiar nu avem dreptul la un drum normal ca toată lumea? Centrul e frumos, până la fabrica de bere e frumos. Acolo e Casa Veteranilor, sunt oameni bolnavi”, s-a plâns femeia.

Autoritățile locale promit, că timp de un an vor repara strada de la fabrică până dincolo de pod. Lucrările au fost estimate la 4 milioane de lei.

„În acest an am construit sistemul de scurgere a apelor pluviale. Vom începe lucrările de montare a trotuarelor și am anunțat o licitație pentru această stradă. Cine va câștiga, acela va repara”, a declarat primarul.

Primarul nu știe însă, când va fi reparată strada în întregime.

„Probabil cunoașteți că Ministerul Justiției construiește un izolator. Pe acolo merg mașini de mare tonaj. Până nu vor finisa construcția, este inutil să vorbim despre reparația segmentului de sus a străzii pentru că sunt investiții mari”, a adăugat Nicolai Grigorișin.

În acesta an, pentru reparația drumurilor din Bălți au fost alocați 47,8 milioane de lei, din care 34,6 milioane sunt din Fondul Rutier.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"