NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Sunteți o instituție media toxică …” O jurnalistă din Bălți, atacată verbal de un adjunct de-al lui Renato Usatîi

Viceprimarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a agresat verbal o jurnalistă de la portalul de știri NordNews.md. Incidentul s-a produs marți, 21 ianuarie, când reporterul și operatorul publicației electronice au încercat să obțină o reacție cu privire la la un flash-mob, organizat de un grup de activiști civici.


 
În loc să răspundă la întrebările jurnalistei Irina Baxan, Nicolai Grigorișin a agresat-o verbal. Mai mult, viceprimarul de Bălți a catalogat portalul nostru de știri drept o instituție media toxică.

Sunteți o instituție media toxică. Vouă nimic nu putem să vă  spunem”, a declarat viceprimarul de Bălți, Nicolae Grigorișin.

Reporterul NordNews a declarat că a mers la Nicolae Grigorișin pentru a obține un comentariu referitor la o acțiune de protest. La manifestație a participat un grup de activiști civici.  Potrivit jurnalistei, ei erau nemulțumiti de cheltuielele, de aproape 200 de mii de lei, pe care le-a făcut primăria pentru reparația a trei toalete de la etajul patru al primăriei.

Am urcat în biroul viceprimarului de Bălți, Nicolae Grigorișin pentru a obține o reacție referitor la flash-mobul care a avut loc în fața primăriei de Bălți.Viceprimarul nici n-a binevoit să asculte întrebarea mea, în schimb el m-a catalogat și mi-a spus că fac parte dintr-un post de televiziunea toxic.  Consider că o astfel de atitudine a viceprimarului de Bălți față de presă este inacceptabilă”, a spus Irina Baxan, reporter NordNews.

În acest context, directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei, califică acest fapt ca un antiexemplu. El spune că asupra acestui caz ar trebui să se întreprindă măsuri pentru a evita asemenea situații.

Asemenea comportament îl descalifică pe Grigorișin ca și funcționar plătit din bani publici. Din puctul meu de vedere, asta nu este alteceva decât o împiedicare de către un funcționar public a jurnaliștilor, șă-și exercite profesia. Iar petru asta, noi avem și o prevedere în Codul Penal.  Din timp ce pentru primăria de Bălți, subiectul reparației toaletelor este sensibil încât viceprimarul își permite să eticheteze jurnaliștii, cu politica editorială a cărora poate să fie de acord, poate să nu fie de acord, nu este treaba lui să dea aprecieri muncii jurnalistice. Treaba lui este să acționeze în interes public și să dea socoteală pentru banii public”, a menționat directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

Un caz similar s-a produs și anul trecut, când jurnalistul NordNews, Dumitru Pelin, a fost agresat verbal de fostul primar a satului Drepcăuți, raionul Briceni.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"