NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Tânărul din Briceni, împușcat mortal la ușa casei sale, petrecut pe ultimul drum. Poliția nu are niciun suspect

Ion Vacarciuc, tânărul de 34 de ani din raionul Briceni, împușcat mortal la ușa casei sale, a fost petrecut astăzi pe ultimul drum. Locuitorii din satul Corjeuți sunt șocați de crimă. Deocamdată, oamenii legii nu au identificat niciun suspect, iar rudele victimei nu găsesc nicio explicație pentru cele întâmplate.

Mama tânărului ne-a povestit printre lacrimi că a auzit un zgomot, dar nu i-a dat importanță. Despre moartea fiului a aflat abia dimineața, de la un consătean.

„L-am găsit ucis săracul, în măicuță cum era, și în sportivi, desculț, puiul mamei, scumpul mamei.Nu are nimic, nu știu care e cauza. El nu bea și nu fuma, și nu umbla cu prietenii, și l-am crescut singură, fără tată, de la 5 ani, mai mult nu știu ce să vă zic.” , a spus Raisa Vacarciuc, mama victimei

Rudele și prietenii lui Ion spun că tânărul  avea planuri mari pe viitor. A început să își construiască propria casă, și-a obținut, de curând, permisul de conducere, și aștepta să primească pașaportul biometric pentru a pleca peste hotare.

„El stătea cu fața în sus, cu picioarele înainte și cu mâinele pe spate, culcat. El parcă era așezat. Aici era treaba complicată tare, eu nu am fost aici și nu știu.”, a zis Vasile Vacarciuc, fratele victimei

Nu a fost băiat rău, să bată, să bea, să fure sau altceva. A făcut tot cu mânuța lui. A rămas fără tată de la 5 ani de zile și mama lui vai de capul ei.”, a spus o locuitoare a satului.

Consătenii îl descriu pe Ion ca un om liniștit, care nu intra în conflicte cu cei din jur.

„Era blând, tare cuminte.  El era prietenos, eu nu am auzit ca el să fi avut cu cineva ceva rău. L-au împușcat, dar de ce?… Nu-mi venea să cred că s-a întâmplat așa cevaMăi să stai tu la tine în casă, să te temi să adormi, să te scoată afară în maică și în chiloți și să te ucidă?”, au zis locuitorii din Corjeuți.

„Totul s-a întâmplat în această curte. Bărbatul a ieșit pe prag, aproape de ora 9 seara, fiind chemat de o persoană necunoscută, care a tras în el. Cadavrul a fost depistat abia dimineața de către un consătean.”, zice Nicoleta Pînzaru, reporter Nord News

Camerele de supraveghere ale vecinilor au surprins doi bărbați în preajma casei lui Ion, la aceeași oră la care a fost săvârșită crima. Medicul-legist a stabilit că victima a fost împușcată în cap, din spate. Pe suprafața cadavrului au fost depistate mai multe semne de moarte violentă. Deocamdată, oamenii legii nu au identificat niciun suspect.

Pe acest caz oamenii legii au pornit o cauză penală pentru omor. La moment polițiștii petrec acțiuni de urmărire penală și măsuri de investigație, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.”, a declarat Eugenia Molceanov, ofițer de presă Bălți

Amintim că, în august, tot la Briceni, un bărbat a fost ucis în bătaie după ce a încercat să își apere fiul de un grup dubios de tineri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"