NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Tânărul omorât la Bălți, petrecut pe ultimul drum. Suspectul pledează nevinovat, iar martorii cer detenție pe viață pentru ucigaș

Tânărul de 23 de ani, omorât la Bălți în Ajun de Sfântul Vasile a fost petrecut azi pe ultimul drum. Să-și ia rămas bun de la Simion Botnari au venit nu doar rudele și prietenii, dar și consătenii, care sunt solidari cu tragedia familiei Botnari din satul Elizaveta. Pentru că nu era căsătorit, tânărul a fost îmbrăcat în costum de mire, iar prietenii i-au fost vornicei.

El e flăcău. Asta e ca nunta lui, alta nu va mai avea.

Mama băiatului spune că Vitalie Tataru, cel care i-a împușcat mortal fiul, merită cea mai crudă pedeapsă. Ea speră că angajatul Inspectoratului General de Carabinieri nu va ieși basma curată.

Să se gândească la copilul meu, să vadă ei cum e să-l crești 23 de ani și la urmă să dispară. Trebuia să se gândească, pedepsit pe viață! a spus Galina Botnari, mama victimei.

Unchii victimei spun că făptașul merită detenție pe viață și că familia ucigașului trebuie să plece din sat.

Pedeapsă pe viață, pe viață. M-au sunat și eu am alergat la fața locului. El stătea cu pistolul asupra lui și nu-mi dădea voie să pun mâna să-l astup, poate să opresc sângele.
Familia Tataru nu trebuie să trăiască în satul acesta. Să se ducă câte zile sunt în an. Așa rușine, cine face așa ceva? Noi suntem mulți frați, am muncit cinstit să avem tot al nostru, nu am făcut nimic grav, nu am pedepsit pe nimeni.

Martorii incidentului sunt încă șocați de cele întâmplate și nu înțeleg comportamentul agresorului.

Noi ne-am repezit și el ne-a respins. El a băgat mâna între noi și a tras un foc de armă în sus. Mi-a spus, „ce vreți să stați și voi lângă dânsul?.” S-a întors și s-a dus când a văzut că vin echipajele.

Oamenii au doar cuvinte de laudă despre Simion Botnari.

Un băiat foarte cuminte, foarte inteligent, ascultător, nu am cuvinte. Este o pierdere mare pentru sat, societate.
Iată, într-un moment dat, i-a luat viața unui băiat educat și frumos, care trebuia să aibă familie și copii.

Tot astăzi, la Judecătoria Sîngerei i-a fost prelungit mandatul de arest, pe un termen de 30 de zile, carabinierului  care l-ar fi împușcat pe Simion Botnari. Vitalie Tătaru pledează nevinovat.

Măsura preventivă, arestarea preventivă pentru 30 de zile, calcularea termentului începând cu 13 ianurie 2020.
— De ce ați tras în tânărul de 23 de ani? Vă recunoaște vina?
—Nu!
În cazul în care, se va stabili vinovăția inculpatului, pedeapsa conform Codului Penal este de la 10 la 15 ani, a declarat Natalia Bordei, Procuror în Procuratura mun. Bălți.

Vitalie Tataru este deținut în penitenciarul nr. 11 din Bălți. Acesta are un copil de nouă ani.
 

5 Comentarii
  1. Username spune

    Lui încă ii da in gind sa nu-și recunoască vina , nermernicul închis pe viața trebuie , condoleanțe pentru familia Botnari

  2. qwerty spune

    Inchis nahui pe viata si dat pe mina la zashi sal futa pe toata viata

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata