NordNews
Avem ce spune

VIDEO | ,,Țară mică, inimă mare”. Mesajul Maiei Sandu după șase luni de război

,,Moldova țară mică, inimă mare”. Iată cu ce mesaj a venit șefa statului adresat cetățenilor după șase luni de război ruso-ucrainean. Clipul video conține imagini emoționante cu refugiații ucraineni care au fost găzduiți în casele oamenilor din Republica Moldova. Maia Sandu a menționat despre faptul că în primele 4 luni de război, peste 500 mii de cetățeni ucraineni au intrat în țara noastră, iar 9 din 10 refugiați au fost primiți în casele moldovenilor. Totodată, în această perioadă s-au 111 copii ucraineni în Republica Moldova. 

Acum șase luni, liniștea vecinilor noștri ucraineni a fost spulberată de un război crunt, care continuă să le distrugă satele și orașele, și să răpească vieți omenești. Din prima zi, oamenii din Moldova au respins răul războiului și și-au deschis larg casele și inimile pentru copiii, femeile și bătrânii Ucrainei, care fugeau din calea distrugerii și a morții.

Am demonstrat astfel nouă înșine și lumii întregi, printr-o solidaritate de admirat, că suntem gata să-i ajutăm pe cei, cărora le este mai greu decât nouă. Iar faptele noastre au arătat că suntem o țară mică cu inimă mare.

În preajma Zilei Independenței Republicii Moldova, vă îndemn să nu uităm, să păstrăm și să amplificăm această imagine de unitate și bunătate, pe care o avem astăzi despre noi ca popor și ca țară – ea ne spune că putem conta unii pe alții”, a declarat Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"