NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Târg de produse ECO la Bălți. Oamenii au rămas uimiți de prețuri

În perioada rece a anului trebuie să ne sporim imunitatea cu ceaiuri vitaminoase, miere și cât mai multe fructe. Acum, aceste produse sunt accesibile la târgul din centrul orașului Bălți, unde și-au dat întâlnire producătorii din Republica Moldova.


Elena Miron a venit de la Chișinău pentru a pune pe rafturi ceaiuri de calitate, toate la preț de doar 22 de lei.

„Acesta, de exemplu, e pentru reglarea tensiunii și a bătăilor inimii. Este și ceaiul de slăbire. Este pentru digestie. Este pentru bronșită, pentru detoxifierea organismului, pentru întărirea imunității, pentru calmare”, povestește Elena Miron.

Femeia a adus și diverse uleiuri cu proprietăți medicinale. Prețul acestora variază între 50 și 230 de lei.

„Pur curate, 100% naturale, presate la rece. Și tot foarte bune pentru sănătate. Reglează colesterolul în organism. Nuca este foarte bună pentru glanda teroidă și pentru creier. Din semințe de bostan. Foarte bun și pentru digestie, și impotriva paraziților. Armurariul. Foarte bun pentru ficat”, afirmă Elena Miron.

Tot la târg puteți găsi biscuiți de casă, fără conservanți. Prețul unei cutii de biscuiți este de 45 de lei.

„Producția noastră toată e făcută manual, adică mâinile sunt implicate de la început până la capăt. Și încercăm să fim în pas cu timpul. Noi producem, de asemenea, biscuiții vegani, cu stevie, fără zahăr o serie foarte largă. Produsele noastre deja sunt cunoscute de bălțeni. Venim deja de mai mulți ani. Fiecare vine spre biscuiții săi preferați. Și neapărat întreabă, dacă a apărut ceva nou”, spune Elena Pisova, producătoarea de biscuiți.

Iar Ion Dascăl din Bălți a scos în vânzare veselă din lemn și ustensile pentru bucătărie, meșterite manual în atelierul său. Prețul variază între 120 și 450 de lei.

„Materie primă este nucul, stejarul, frasinul. În ocrice caz, lemnul tare. Sunt date cu ulei, ulei de măsline și ulei de in. N-au lacuri, n-au chimicale. Nu sunt făcute din încleetură. Totul este de-a-ntregul”, afirmă Ion Dascăl, meșterul popular.

Oamenii se bucură că pot cumpăra produse autohtone de înaltă calitate, la prețuri accesibile.

„De târguri e mereu nevoie, indiferent de vreme. Și iarna, și vara, cum se spune, e nevoie de târguri”.

„E mai ieftin. Așa și pe dincolo”.

„Mereu îmi plac târgurile de toamnă. Se poate achiziționa ceva frumos”.

„Frumos. E plăcut și doar să te uiți, să ieși la plimbare cu copilul”.

„Dacă aduc mai multă marfă care, probabil, e mai ieftină, și lumea are posibilitate fără rând, fără nimic, să cumpere, probabil, e bine”, spun oamenii.

Expo-târgul din Bălți are drept scop promovarea  și susținerea producătorului autohton, extinderea pieţelor interne şi externe și stabilirea noilor contacte de afaceri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"