NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Tehnică furată din Italia, adusă prin contrabandă în R. Moldova

Dispozitive tehnice de circa 2.000.000 lei, printre care vehicule de uz industrial, inclusiv măturătoare de străzi, generator electric, calculatoare portabile și motoare pentru barcă au fost  ridicate de oamenii legii în comuna Colonița. Perchezițiile au fost desfășurate în incinta unei întreprinderi agricole. Potrivit oamenilor legii, dispozitivele furate din Uniunea Europeană ar fi fără acte de proveniență, iar în Moldova ar fi fost aduse prin contrabandă.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate urmare a sesizării Interpol, cu privire la un vehicul de uz industrial – măturător de străzi furat din Italia. În timpul documentării cazului, ofițerii au constatat că, de fapt, aceștia o foloseau la colectarea resturilor de grâu, în depozite.

De asemenea, oamenii legii au depistat și două containere pline cu diverse bunuri fără acte de proveniență, care ar fi fost introduse în Moldova prin contrabandă. Containerele conțin valori materiale de uz casnic, tehnic, tehnică de calcul, aparate electronice, calculatoare, încălțăminte, parfumuri, instrumente pentru construcții,  prezumtiv furate din Uniunea Europeană.

Bunurile au fost indisponibilizate pe durata investigațiilor. Acțiunile de urmărire penală continuă, timp în care figuranții din dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"