VIDEO | Tehnocratul ministru de Interne, Pavel Voicu, se încâlcește în declarații politice. Acesta la acuzat pe Andrei Năstase de incompetență

A promis că nu va face politică, dar nu s-a prea ținut de cuvânt. Tehnocratul ministru de Interne Pavel Voicu, aflat într-o vizită de lucru la Edineț le-a vorbit polițiștilor mai mult despre politică decât ce se întâmplă la instituția pe care o conduce. El l-a lăudat pe președintele țării, Igor Dodon și i-a acuzat de insuccese pe fosta prim-ministră Maia Sandu, ex-colegul Andrei Năstate și oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.


„Eu vă promit că nu o să ating discuția de politică. Chiar dacă sunt Ministrul al Afacerilor Interne și prin funcție, cumva, sunt o persoană politică, o să încerc să mă feresc de politică. Acuma, ca să nu iasă că sunt avocatul socialiștilo sau a domnului președinte. Ei au votat în parlament toate proiectele de lege cu care au venit cei de la ACUM, ceea ce nu s-a făcut invers, din partea celor de la ACUM. S-a constat că nu are nici o atribuție socialiștii cu democrații și nu pot să se încolotocească,” a spus ministrul.

Pavel Voicu nu a ezitat să vină cu acuzații la adresa fostului Ministru de Interne, Andrei Năstase. Acesta a declarat că pe parcursul a cinci luni cât a condus ministerul, Năstase nu a făcut altceva decât să-și satisfacă propriile interese.

„În întregime, pe țară, situația criminogenă pe țară am găsit-o delăsată, cât și cea accidentară. Noi avem creștere a diferite categorii de infracțiuni, mă refer la infracțiunile deosebit și excepțional de grave, omoruri, tâlhării, violuri. Avem înregistrate pe țară cu 800 de accidente rutiere ca în perioada analogică a anului precedent. Vreau să vă spun că și climatul psihologic pe care l-am găsit nu a fost cel care l-am dorit, degradați puțin psihologic, ” a adăugat Pavel Voicu.

Contactat telefonic, Andrei Năstate, a declarat pentru NordNews, că nu comentează falsurile unuia dintre pionii lui Dodon.

Pavel Voicu a fost numit la începutul lunii noiembrie ministru de Interne în noul Guvern tehnocrat, condus de Ion Chicu. Voicu a deținut anterior fotoliul de ministru al Apărării în fostul cabinet de miniștri condus de Maia Sandu, care a fost demis prin votul deputaților PSRM și PDM.

 

 

leave a reply