NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Terenuri de sport năpădite de buruieni. Locuitorii din Bălți sunt revoltați

Închise de aproape patru luni de zile, odată cu parcurile și locurile de joacă pentru copii, din cauza noul coronavirus, terenurile de sport ale instituțiilor de învățământ din Bălți s-au pomenit în paragină. De exemplu, terenul din preajma Colegiului Politehnic din oraș, care măsoară aproape șase hectare a fost împânzit de buruieni.

Nu-mi place în ce s-a transformat acest stadion, el este îngrijit doar primăvara și toamna. Era bine când era totul îngrijit, iar acum după mai multe ploi, văd doar cum au crescut buruieni.

Așa e organizarea de sus, de aceea și se află într-o așa o stare. Din cauza noului virus apărut, nimeni nu mai  vine pe aici și ei profită de această  ocazie.

Directorul Colegiului Politehnic din Bălți, Ion Lisnic, susține că nu dispune de resurse financiare pentru a amenaja terenul și nici nu vede rostul unor asemenea lucrări pe timp de pandemie.

Avem 6 hectare de teren, iar stadionul este temporar conservat. Sarcina noastră este ca terenurile de sport, începând cu 1 septembrie, să fie gata pentru activități școlare. În legătură cu ploile care se petrec acum, procedura de cosit practic trebuie efectuată o dată pe săptămână, iar acum accesul la oameni pe așa teritorii este limitat.

Și terenul sportiv de lângă liceul „Alexandr Pușkin”,  a fost abondonat. Locuitorii din preajmă spun că le este frică să vină aici cu copiii.

Este iarbă foarte multă, copii nu au unde se juca. Din păcate, nici cu mingea nu-i poți permite copilului să alerge pe acest teren.

Au fost organizate câteva proiecte de amenajare a terenului, dar ele așa și au rămas pe hârtie. Sper că conducerea care este în municipiu va atrege atenție asupra acestui fapt.

Încă pe timpul primăverii, nimeni nu a avut grijă de acest teren de sport. Cu ceva timp în urmă GLC a făcut ceva ordine, iar acum totul a fost lăsat în voia sorții.

Administrația liceului nu a fost de găsit pentru a comenta situația în care s-a pomenit terenul sportiv.
Amintim că, la mijlocul lunii martie, instituțiile de învățământ din țară au fost închise din cauza la COVID-19. Autoritățile încă nu au decis dacă elevii vor reveni la ore începând cu 1 septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"