NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Tineri din Bălți – laureați ai Festivalului Internațional ,,Turkish Hope”

Mai mulți tineri din Bălți s-au întors victorioși de la Festivalul Internațional ,,Turkish Hope”, organizat recent la Didim, Turcia. Discipolii studioului vocal ,,Action” s-au învrednicit de 12 medalii de aur, 3 de argint și de Premiul mare. Evenimentul a întrunit circa 350 participanți din 8 țări.
Vitalina Botnar și-a demonstrat talentul în 4 nominații din cele 11 ale Festivalului. Astfel, tânăra  bălțeancă a obținut 3 medalii de aur, iar la secțiunea ,,clip muzical”, la care a evoluat alături de 3 colege, a câștigat Premiul mare.

,,Eu am cântat piesa ,,Je suis malade” de Lara Fabian, precum și o piesă în limba ucraineană, una în limba engleză și la clipul muzical, la fel în engleză. Acolo am participat cu grupa, am fost 4 fete. Ne-a reușit un număr destul de interesant. Eram nespus de bucuroasă, când am aflat rezultatele, fiindcă am muncit foarte mult pentru acest concurs. Am avut multe repetiții și am fost fercită, pentru că au jurizat pe cinste. De la vârsta de 2-3 ani, eu îi spuneam mamei că vreau să cânt și mama m-a susținut, chiar toți m-au susținut și au spus de ce să nu încerc. Acum, îmi fac studiile la colegiul de muzică și vreau să continui să merg pe această cale. Rezultatele mele se datorează muncii depuse de profesoara mea de vocal, Irina Nisterovskaia, și îi mulțumesc pentru răbdare și, nu în ultimul rând, organizatorului festivalului Victoria Lukianova și producătorului acestui festival Mitea Effterman.” , a spus Vitalina Botnar.

 
Micuța interpretă Valeria Patrașcu a participat pentru prima dată în viață la un festival internațional, iar piesa ,,Constantine” i-a adus locul I, fapt care o bucură nespus.
 
,,Frecventez studioul vocal ,,Action”  de nici un an de zile, dar îmi place foarte mult și sunt foarte bucuroasă că am ajuns până aici. M-am bucurat foarte tare când am aflat că am locul I și II, iar mama e foarte mândră de mine. Ea mereu îmi spune să fiu bravo, să nu mă tem și să nu am emoții. Îmi place foarte mult muzica, iar pe viitor vreau să îmbrățișez o carieră muzicală.”, a menționat Valeria Patrașcu.
 
Irina Nisterovskaia, profesoara de vocal la studioului ,,Action”, susține că pregătirile pentru festivalul din Turcia au început acum jumătate de an, iar repertoriul a fost ales și pregătit foarte minuțios.
,, Este uimitor, dar în fiecare competiție fetele sunt foarte apreciate. Cred că multe dintre ele în viitor, își vor lega profesia de hobby-ul lor. Fetele sunt foarte inteligente, talentate și capabile. Orice competiție pentru noi este o recompensă, în sensul în care există o oportunitate de a arăta ceva spectatorului, pentru ca ele să fie cunoscute și îndrăgite. După cum se spune, un artist trebuie să-și găsească publicul. Deși sunt tinere sau chiar mici, dar în orice competiție există un spectator care rămâne cu amintiri și se îndrăgostește. Sunt fericită pentru ele. Deoarece acesta este scopul meu. A investi, a învăța, a insufla, a ajuta, a demonstra.
După cum se spune, nu există limită pentru perfecțiune. Și
asta este pe placul lor. Prin muncă asiduă, adesea ajungem să fim primii. La acest festival, cvartetul compus din Vitalina Botnar, Cristina Gusaric, Anastasia Danii și Uliana Nisterovskaia a luat Marele Premiu interpretând ,,Lady Marmalade”, a spus Irina Nisterovskaia.

 
 
Festivalul ,,Turkish Hope” este la prima ediție și a fost organizat de Asociația Obștească pentru Dezvoltarea Copiilor ,,Junior” în colaborare cu partenii săi din Turcia și cu sprijinul primarului orașului Didim.  La festival au participat copii din România, Ucraina, Rusia, Moldova, Kasakhstan, Turcia și Germania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata