NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Toalete de 9 mii de euro pentru funcționarii primăriei din Bălți

Aproape 10 mii de euro intenționează să cheltuie primăria municipiului Bălți pentru renovarea a trei toalete de la etajul patru al primăriei. Unii  bălțeni, dar și consilieri municipali și-au exprimat nemulțumirea. Ei sunt de părere că acești bani ar putea fi cheltuiți pentru alte necesități ale orașului.


Aleșii locali spun că nu au văzut până în prezent deviza de cheltuieli și au cerut socoteală viceprimarului Nicolai Grigorișin, la ultima ședință a Consiliului Municipal.

Văd că această chestiune le permite anumitor consilieri municipali sau persoane terțe să-și promoveze interesele.  Noi avem domenii mult mai importante în care să investim, decât fundurile acestora care stau aici. Unde vorbim despre cea mai transparentă autoritate publică locală, dacă așa numita șefă contabilă a primăriei de Bălți, refuză să prezinte unui consilier municipal, caietul de sarcini pentru anumite lucrări, a declarat Sergiu Burlacu, consilier municipal PUN.
În opinia mea acestă sumă este exorbitantă. Eu nu zic că nu avem nevoie de toalete. În acest scop, acum s-au alocat 10,5 mii de dolari, aceasta este echivalentul la un apartament, a menționat Serghei Gramma, consilier local.

Deși, decizia Consiliului Municipal Bălți, cu privire la alocare celor 182 de mii de lei pentru reparația celor trei blocuri sanitare a fost luată pe 16 ianuarie, lucrările au demarat acum două săptămâni.

De pe pereți, totul a fost dat jos. Tencuiala de asemenea a fost dată jos. Va fi pusă tencuiala conform tuturor normelor. Și teracotă vom pune. Totul va fi altfel, noi vase de toalete și boilere, a spus Andrei Esepciuc, muncitor.

Responsabilii primăriei spun că renovare tualetei este necesară din cauza acoperișului spart, dar și a mucegaiului din blocul sanitar.

Aici totul curgea, mucegaiul ajungea până la temelie. Și pentru montare și demontare, totul trebuie plătit, cât constă materialele. Edificiul este vechi iar reparație nu s-a făcut de un car de ani, a spus Alexandru Holeava, intendentul primăriei.

Viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, e de părere, că suma de 180 de mii de lei pentru reabilitarea toaletelor, poate fi insuficientă. Grigorișin a refuzat să prezinte unor consilieri locali deviza de cheltuieli sau caietul de sarcini.
Aceasta reprezintă reparația capitală a toaletei, atât a departamentului pentru femei cât și pentru cel al bărbaților. Vor fi schimbate toate țevile. Și să de-a Dumnezeu, ca noi să ne încadrăm în această sumă, a declarat Nicolae Grigorișin, viceprimar de Bălți.

Toaletele, pe care le avem acasă și acestea care sunt aici sunt diferite ca dimensiune. Aici ele sunt mai mari și este nevoie de mai multe materiale, a spus Marcel Lefter,  consilier municipal

Bălțenii spun că cei aproape 200 de mii de lei care urmează să fie cheltuiții, sunt o sumă prea mare pentru reparația a trei toalete.

Ar fi mai bine să cheltuiască acești bani pe lucruri mai importante. Să ne repare drumurile și trotuarele. Elimentarul. Eu cu căruciorul nu pot să mă deplasez pe trotuar.

E foarte mult și e scump pentru toalete. Mai bine ar fi ca acești bani să fie oferiți copiilor sau batrânilor.
Eu consider că este mult, mai bine ar fi ca acești bani să fie îndreptați pentru reparația drumurilor. Se acumulează băltoace, plouă. Chiar și în curtea în care trăiesc e ceva strașnic acolo.

Aici pot doar să păstrez tăcerea…

Nu este pentru prima dată când apar disensiuni cu privire la gestionarea banilor publici la Bălți.  De exemplu, acum câțiva ani, autoritățile locale au alocat 8 milioane de lei din bugetul orașului pentru repararea unei băi publice din Bălți. Drept urmare, reconstrucția a fost înghețată acum un an din cauza unor nereguli și necesității investițiilor suplimentare.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"