NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Tone de material antiderapant pe străzile din Bălți. Ce spun șoferii

Drumarii din Bălți au ieșit la muncă dis-de-dimineață pentru a asigura buna circulație pe străzile orașului. În prima jumătate a zilei au fost presărate 30 de tone de material antiderapant. Administrația întreprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți” declară că situația este sub control.

„De la ora 5.00 dimineața până la moment s-au repartizat în jur la 30 de tone de material antiderapant. La moment, tehnica lucrează, noi suntem gata să curățim orașul, să nu fie blocate străzile orașului, iar trasportul să poată circula”, a menționat Serghei Juraveț, șef la ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”.

Pe străzi a fost presărat un amestec de 20 % de sare și 80 % de nisip.

„Rezerve avem, nu pot să spun exact cantitatea pe care o avem, dar vă asigur că cantitatea este suficientă pentru această iarnă. Mai avem contracte cu agenții economici care vând  nisip și sare. Suntem pregătiți să scoatem iarna în capăt”, a mai adăugat Serghei Juraveț.

Dacă de obicei sunt revoltați, de această dată, șoferii spun că nu au întâlnit obstacole în trafic.

„Eu cred că s-a presărat. Pe drumuri din oraș se observă. N-am fost în afara orașului. Eu cred că da, s-a lucrat, se vede rezultatul.”

„Se circulă normal, toți sunt atenți, nu-i mare problemă, eu n-am văzut obstacole. Poate că și sunt, dar eu n-am întâlnit.”

„Se circulă așa și așa. Dacă ai cauciucuri de iarnă, se circulă normal”, au spus șoferii.

Iar alții cred că autoritățile fac risipă de material antiderapant.

„Se circulă bine, dar e murdărie mare. Putea încă să nu facă lucrul acesta pentru că nu avem zăpadă de trei metri”, a spus șoferița.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să-și echipeze mașinile cu pneuri corespunzătoare vremii și să reducă din viteză.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"