NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Tradițiile rămân tradiții! Cum a fost sărbătorit Balul Bobocilor la un colegiu din Bălți

Balul Bobocilor rămâne a fi o provocare frumoasă pentru studenții anului I a Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți. Tineri, frumoși, ingenioși și cu inspirație demnă de toată lauda, bobocii au prezentat diferite numere artistice și au făcut publicul să zâmbească.

„A fost o experiență pentru mine pentru că nu mă am așteptat să fie atât de greu, atât de complicat pentru mine. Am aflat multe lucruri noi.”

Tinerii spun că s-au pregătit intens pentru ca totul să arate perfect și le-a reușit. Într-o perioadă scurtă de timp au devenit o echipă puternică, așa că toți s-au ales cu premii.

„Am o grupă la care am visat mereu, am prieteni adevărați pe care mă pot bizui, profesori înțelegători și colegi minunați.  Învăț pentru ce visez să devin, așa că sunt fericită.”

Primele două luni în acest colegiu mi s-au părut foarte plăcute, adică foarte repede am găsit limbaj comun cu colegii de clasă. Să organizăm Balul Bobocilor mi-a plăcut enorm de mult.”

Sper că nu voi schimba profilul de profesor și o să doresc să devin întradevăr un profesor”, au spus studenții.

Profesorii spun că asemenea evenimente îi apropie pe studenţi.

„A fost totul foarte bine, adică elevii au putut să se acomodeze, s-au ajustat destul de repede. Au găsit limbă comună toți între ei foarte ușor. Sunt niște copii plăcuți, educați, adică se străduie la maxim să facă tot ce le stă în puteri. Încercăm să-i încurajăm, să-i susținem, să-i monitorizăm când este nevoie și sperăm că succesele ne așteaptă”, a declarat Rodica Puiu, profesoară de limba engleză.

„Am avut aceste două luni de adaptare pentru că elevii vin din diferite regiuni și din diferite instituții de învățământ, cu diferite deprinderi și aici a trebuit să se racordeze la niște rigori, la regulamente, la tot ceea ce înseamnă procesul de studii. O perioadă îi punem în dificultate, dar încetul cu încetul văd că lucrurile se așează într-o albie cuvenită”, a declarat Anatol Moraru, directorul Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți.

Colegiul Pedagogic ,,Ion Creangă” din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți numără aproape 500 de studenți, dintre care 155 sunt în primul an de studii.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"