NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Trageri de luptă la poligonul din Bălți. Ministrul Apărării a aterizat la bordul unei aeronave militare

Trageri de luptă la poligonul militar din Bălți, unde au fost testate 35 de blindate recent reparate. La exercițiu au participat 120 de militari în termen și prin contract de la Brigada nr. 1 Infanterie Motorizată „Moldova”. Pe pista poligonului a aterizat Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, la bordul unei aeronave militare.


Reparația blindatelor a durat aproape un an. Astăzi, militarii au verificat capacitatea mașinilor de luptă.

 Pe parcursul serviciului am făcut reparații la ele, le-am adus la condiție. Am schimbat multe detalii la motor, șasiu, au fost aduse la o stare normală pentru a nu rămâne cu mașina în drum”.
„Ce ați văzut aici este revista de front a tehnicii militare, care a fost recondiționată și reparată. Este un efort enorm depus de militarii prin contract și în termen al Brigăzii nr. 1, în ansamblu, al Armatei Naționale”.
„Nu a fost nimic complicat pentru că am avut antrenamente, tehnica a fost instalată bine, probleme nu am avut, totul a fost  frumos”, au spus militarii.

Potrivit Ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, tehnica din dotarea militarilor din Bălți era extrem de uzată. Investiții în acest sens nu s-au făcut deja de trei decenii.

Aceasta a fost un exercițiu care a cuprins verificarea într-un deapazon mai larg, am verificat aviața noastră, s-a verificat capabilitățile poliției militare, s-a verificat cum lucrează unitățile de suport, avem cantină mobilă, am improvizat un centru medical, care nu a lucrat de 30 de ani”, a menționat Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

Militarii au simulat o situație de luptă pe care au îndeplinit-o cu succes, a declarat și Generalul de brigadă, Igor Gorgan.

Unitățile au fost implicate începând cu ora patru dimineața. Au fost ridicate pe alarmă. Au fost executate toate procedeele necesare în vederea pregătirii către luptă. Procedeele sunt absolut necesare pentru a menține starea de pregătire a unităților și de a reacționa rapid”, a adăugat Generalul de brigadă, Igor Gorgan.

Ultima dată, exerciții militare pe poligonul din Bălți au avut loc în luna decembrie 2019. Acestea au fost amânate din cauza pandemiei de COVID.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"