NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Trei barbați din Lipcani au fost surprinși în timp ce preparau droguri

Droguri și instrumente de prelucrare ale acestora au fost reținute de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, în urma unei percheziții efectuate la un domiciliu din Lipcani, raionul Briceni. Descinderea dată a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, fiind vizați trei locuitori  din  oraș.

În cadrul procedurii contravenționale, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție  a unui domiciliu din Lipcani, unde, conform informației operative,  mai multe persoane păstrau și preparau substanțe narcotice. În rezultatul acestei descinderi, polițiștii au surprins  trei bărbați cu vârste de 41, 44 și 46 de ani  în timp ce preparau o substanță de culoare cafenie închisă, cu miros specific de acetonă și iod.
Din echipa de investigație a făcut parte și câinele Poliției de Frontieră, Monti, care a descoperit ulterior câteva ascunzișuri, unde se păstrau substanțe, care se presupun a fi  preparate narcotice și psihotrope. Într-un vas, au fost depistate aproximativ 50 ml de soluție necunoscută, care, după miros și culoare, era iod și acetonă, o seringă de 12 ml plină cu un lichid de culoare albă. A mai fost depistată o sacoșă din polietilenă în care erau aproximativ 250 gr de masă vegetală asemănătoare cu canabisul. La fel, în urma percheziționării corporale a bărbaților, au fost ridicate 60 de pastile Tramadol și substanțe vegetale de culoare verde cu miros specific de cânepă.
În rezultatul cercetărilor primare, s-a stabilit că cei trei inși au  antecedente penale. Aceștia urmează să fie supuși unei examinări speciale, pentru a stabili dacă sunt consumatori de substanțe narcotice. Totodată, au fost transmise pentru expertiză și substanțele depistate, rezultatul cărora va determina calificarea faptei.
Cazul este examinat multiaspectual, întru stabilirea tuturor circumstanțelor contravenției și aplicării măsurilor legale ce se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"