NordNews
Avem ce spune

(Video) Trei bărbați din raionul Ocnița, riscă 13 ani de închisoare

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, riscă 13 ani de închisoare. Domiciliaţi în oraşul Ocniţa, membrii grupului criminal, sunt suspectați pentru șantaj. Doi dintre ei au fost reținuți, al treilea suspect urmează să fie localizat şi reţinut.

Doi bărbați au fost reținuți în urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Organizate a Inspectoratului Național de Investigații.  Astfel, s-a stabilit că suspecții prin şantaj şi cu aplicarea violenţei fizice, au extorcat de la un tânăr 20 000 de lei pentru o presupusă datorie.

La începutul lunii aprilie curent, victima cu vârsta de 23 ani, a fost urcată forţat într-un automobil şi transportat la un iaz din satul Naslavcea, unde, fiind ameninţată cu violenţă fizică şi înec, a fost impusă să semneze o recipisă de recunoaştere a unei datorii inexistente de 20 000 lei, fiindu-i solicitată transmiterea banilor în termen de 2 săptămâni. Astfel, la 12 aprilie 2018, în momentul primirii mijloacelor băneşti extorcate, doi dintre făptuitori au fost reţinuţi în flagrant delict.

Asupra suspecților au fost depistate și ridicate mijloace tehnice de comunicare şi mijloace băneşti în sumă de 10 000 lei, primiţi de la victimă sub controlul procurorilor şi ofiţerilor de poliţie.

La moment, cei doi bărbați sunt reținuți, dacă se vor dovedi vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 10 la 13 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"