NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Trei minori din Bălți, bănuiți de săvârșirea a peste 200 de infracțiuni

Trei minori neliniștiți le provoacă mari bătăi de cap polițiștilor din Bălți. Deja de trei ani, aceștia comit infracțiuni pe bandă rulantă. Inculpații sunt bănuiți de săvârșirea a peste 200 de infracțiuni, printre care furturi de automobile și de bunuri din locuințe. Astăzi, minorii urmau să-și primească sentința, însă ședința de judecată a fost amânată. Culmea e că aceștia continuă să meargă împotriva legii.


Ședința de judecată a fost contramandată pentru că unul dintre minori nu a fost însoțit de reprezentantul său legal. Nici asistentul social al băiatului nu s-a putu prezenta la ședință pentru că primăria municipiului Bălți se află în carantină.

„Vedem posibilitatea de a invita de la primărie un reprezentant pentru, luând în vedere că mama acestuia este la spital.”

În unul din episoade, minorii au pătruns în apartamentul unui bărbat, de unde au furat toate bunurile materiale. Tot ce i-au întors inculpații a fost doar un covor.

„Cu aproximativ doi-trei ani în urmă, fiind plecat în Cehia, mi-au furat tot ce aveam în apartament. Biciclete, instrumente, totul a fost furat. Nu aș vrea să fie pedepsiți, dar  să întoarcă măcar ceva din ce au furat”, a declarat Ion Nevoi, partea vatamată.

Un alt bărbat s-a trezit fără mașină. Unul din minori a răpit automobilul pentru a face o tură prin oraș.

„Pe data de 30 ianuarie, în jurul orei trei de noapte, m-au contactat de la Inspectoratul de Poliție Bălți și m-au anunțat că mașina mea a fost răpită. Echipajul de poliție m-a condus la locul unde a fost lăsată mașina, la Gara de Nord, când am verificat starea mașinii, parbrizul a fost stricat”, a spus victima.

Chiar dacă minorii se află sub urmările penală, aceștea continuă să comită infracțiuni. Noaptea trecută, aceștia au spart încă trei mașini.

„Pedeapsa maximă este patru ani de închisoare, pentru așa categorie de infracțiune. Pe rolul istanței de judecată la care v-ați prezentat astăzi, sunt 77 de infracțiuni, dintre care 64 sunt infracțiuni pe fapte de răpire a mijloacelor de transport și 13 infracțiuni pe fapte de furturi, de sustrageri pe ascuns. Sunt mai multe dosare conexate, dar nu este vorba de grupare criminală. Mai multe infracțiuni sunt comise doar de către o singură persoană”, a declarat Alexandru Celac, adjunct al procurorului-șef al Procuraturii mun. Bălți

Următoarea ședință de judecată pe acest caz va avea loc, miercuri, șapte aprilie. Conform cadrului legal, minorii care au împlinit vârsta de 14 ani pot fi atrași la răspundere penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata